Kultura

Svečano uručenje nagrada Muzeji za 10

  • Svečano uručenje nagrada video konkursa „Koja je supermoć tvog muzeja?“ biće održano u petak 1. jula od 10 časova u Dvorištu Gradskog muzeja Sombor

Ovaj video konkurs objavio je nacionalni komitet ICOM Srbija i trajao je tokom Manifestacije „Muzeji za 10“, a bio je namenjen svim kreativnim mladima koji su želeli da svoj obilazak manifestacije zabeleže kratkim video zapisima i time iskažu talenat, inovativnost i svoju prizmu sagledavanja rada muzeja.

Predstavnice somborske plesne grupe „Inanna“: Kristina Lončarević, Ena Jožef, Laura Jožef, Una Dimić i Milica Dimić snimile su video koji je rangiran kao prvi među pet najboljih videa u Srbiji koji promovišu programe ustanova kulture za vreme vreme trajanja pomenute Manifestacije. „Inannice“ su predstavile rad Galerije „Milan Konjović“, Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor i Gradskog muzeja Sombor.

Ovom prilikom instruktorki i koreografkniji plesne grupe „Inanna“ Brankici Ćurčić, kustoskinji istoričarki umetnosti, biće uručeno priznanje za poseban doprinos promociji kulture grada Sombora.

Galerija: 1) „Koja je supermoć tvog muzeja“; 2) Logo

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Predstavljena knjiga o prvom pomenu bunjevačkog imena u Bačkoj
Pet nagrada na 4. Somborskom filmskom festivalu “Tragom snova Ernesta Bošnjaka“

Kategorije

Izbornik