Najnovije

Svečano otvoren 47. Međunarodni sajam peradarstva

47. Međunarodni sajam peradarstva AcanskiS © 

  • U prostoru gde se ranije nalazio tržni centar „Ziper“, a pre toga i Fabrika Rade Končar, otvoren je 47. po redu Međunarodni sajam peradarstva, koji organizuje Društvo odgajivača sitnih životinja „Sombor 1871“. Sajam se i ovoga puta održava pod pokroviteljstvom Grada Sombora. Svečano ga je otvorio pomoćnik ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Nenad Katanić, a otvaranju su prisustvovali i zamenica gradonačelnika Grada Sombora Ljiljana Tica, članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Antonija Nađ Kosanović i član Gradskog veća za oblast poljoprivrede Jovan Keča. Otvaranje Sajma svojim nastupom uveličali su članovi GKUD „Sombor“

„Zaista mi je čast i zadovoljstvo što vas mogu pozdraviti ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i svima vam poželeti prijatan boravak u Somboru. Činjenica je da je ovo 47. sajam peradarstva što nam govori da je ovo jedna tradicionalna i izuzetno poznata manifestacija. Bližimo se 50. jubileju i nadamo se da će biti prilike da to zajedno obeležimo na višem nivou koji će biti na ponos svih nas. Pozivamo sve uzgajivače sitnih životinja da se za bilo kakve probleme i nedoumice jave nama u Ministarstvu kako bismo svima pomogli i kako ne bi dolazili u neprijatne situacije kada su međunarodne izložbene manifestacije u pitanju. Ovom prilikom 47. Međunarodni sajam peradarstva proglašavam otvorenim“, izjavio je pomoćnik ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Nenad Katanić.

Zamenica Gradonačelnika Ljiljana Tica pozdravila je sve učesnike i posetioce Sajma i poželela im ugodan boravak i uspešan rad.

„Čast mi je i zadovoljstvo da vas sve pozdravim u ime Grada Sombora i u svoje lično ime. Mi smo 47. put domaćini manifestacije što govori o tome da skoro pet decenija u našem gradu traje ovako lepa manifestacija. To dovoljno govori o značaju i karakteru Sajma, kao i nastavku njegovog postojanja. Drago nam je što Sombor okuplja veliki broj izlagača i uvek ćemo pružiti podršku da se ovako nešto i nastavi. Svim učesnicima i posetiocima želimo da prođu ugodno ovi sajamski dani i želimo vam puno uspeha u narednom periodu“, izjavila je zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica.

U okviru 47. Međunarodnog sajma peradarstva, protiče i Državni šampionat sitnih životinja Republike Srbije i 4. Memorijal „Primarijus dr Zoran Parčetić Nona“. Na Sajmu koji traje od 26. do 28. januara, izloženo je više od 2.500 eksponata golubova, ptica, ukrasne živine, zečeva i drugih sitnih životinja.

Svi zainteresovani posetioci moći će da posete sajam danas, 26. januara od 13 – 20 časova, u subotu od 8 – 20 časova i u nedelju od 5 – 12 časova. Cena ulaznice je 250 dinara, a kupuje se na blagajni pre ulaza. Grad Sombor je kao organizator podelio 5.000 karata za decu, kao i 100 karata za dobrovoljne davaoce krvi.

Sledi galerija

 

 

 

 

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

 

Tagovi: , ,

Povezani članci

Fotogalerija: Dan nakon požara u Banji Bezdan, ekskluzivne fotografije
U Somboru otvoren novi Pet centar

Kategorije

Izbornik