Najnovije

Svečano obeležen početak radova brze saobraćajnice popularnog „Smajlija“ uz prisustvo visokih državnih funkcionera

Mapa puta od graničnog prelaza Bački Breg sa Mađarskom do graničnog prelaza kod Srpske Cmje sa Rumunijom foto:AcanskiS © 

  • Izgradnja brze saobraćajnice IB reda, od graničnog prelaza u Bačkom Bregu do graničnog prelaza kod Kikinde, poznata i kao popularni „Smajli“, ozvaničena je danas u prisustvu predstavnika Vlade Republike Srbije, ambasadora NR Kine i Republike Azerbejdžana, kao i predstavnika lokalnih samouprava i izvođača radova sa radnicima.

Li Ming, ambasador NR kine je kazao:

  • Kada sam video mapu vrlo ambicioznog puta „Smajli, video sam takođe vrlo ambiciozan plan kako se povezuju mesta po Srbiji. Mislim da je ovaj brzi put odličan za ekonomiju, za turizam i veoma važan za budućnost zemlje.

Buduća brza saobraćajnica od graničnog prelaza Bački Breg sa Mađarskom do graničnog prelaza kod Srpske Cmje sa Rumunijom biće dužine 185,5 kilometara i ubrzaće transport putnika i robe uz snažan ekonomski značaj. Saobraćajni koridor služiće i kao medunarodni tranzit od Ruminije preko Srbije do Mađarske i drugih zemalja regiona, rečeno je na svečanom otvaranju radova.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je kazao da da će deonica dužeg od 185 kilometara povezati i ekonomski osnažiti sever Srbije i da će to biti važna saobraćajna poveznica preko Srbije za tranzit između Ruminije i Madarske ka ostalim zemljama EU.

 

Ambasador NR Kine, Li Ming:

  • Kina je veoma ponosna što će biti zajedno u ovom važnom infratsrukturnom projektu sa Srbijom. Ovaj projekat je simbol i potvrda čvrstog prijateljstva između Kine i Srbije.

 

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade:

  • Istakao bih da se u Bačkom Bregu ispisuje od danas nova istorija puteva Srbije, jer se od 60 godina prošlog veka nije gradila saobračajnica te dužine.

 

Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora: 

 

  • Ovo je projekat koji će doneti mnoge benefite Somboru i drugim lokalnim samoupravama-

Brza saobraćajnica od Bačkog Brega do Srpske Crnje gradiće se u više faza, a planirani rok za završetak kompletnog brzog koridora je 5 godina.

 

foto: AcanskiS, D.Mutic

izvor:rtv

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium “Uvek na licu mesta“, 

izdavača Novog Radio Somborakoji se realizuje zahvaljujući sredstvima 

Grada Sombora na medijskom Konkursu za 2023. godinu

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

BioSens kuhinja – edukativna radionica za decu o kultivisanom mesu i alternativnim proteinima
Zainteresovanost na javnoj raspravi o somborskom budžetu za 2024.

Kategorije

Izbornik