Najnovije

Свечани пријем за бруцоше на Педагошком факултету

 

  • У амфитеатру Педагошког факултета у Сомбору, прекјуче је уприличен свечани пријем нове 245. генерације студената, будућих просветних радника, који су одабрали један од четири смера образовања: Дипломирани учитељ, Дипломирани васпитач, Дипломирани библиотекар и смер Дигиталног образовања. Догађају је присуствовала државна секретарка у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Маријана Дукић Мијатовић, а испред Града Сомбора, присуствовале су заменица градоначелника, Љиљана Тица и чланица Градског већа за област културе и образовања, Анита Стојаков.

У уводном делу, хор Педагошкох факултета је извео химну Републике Србије и химну студената „Гаудеамус Игитур“, након чега се обратила државна секретарка Мијатовић, говорећи о важности професије коју су студенти одабрали и пожелевши им успешно школовање.

„Драги наши бруцоши, данас су вам сигурно помешана осећања, пуни сте и радозналости и исчекивања, шта вас очекује у вашим студентским данима, али будите сигурни да је пред вама једно од најлепших поглавља у вашем животу. Определили сте се за једно од најплеменитијих занимања које је изазовно само по себи али верујем да ћете у тим изазовима уживати и наставити традицију коју овај факултет има, а то је да из њега излазе велики уметници, писци и песници“, изјавила је државна секретарка Мијатовић.

Град Сомбор се издваја дугом културном и просветном традицијом. У историји српске просвете, осигурао је себи место града у коме је основана најстарија српска школа за стручно оспособљавање учитеља. Тим поводом, обратила се заменица градоначелника, Љиљана Тица, наглашавајући значај факултета за Град Сомбор и подршку коју локална самоуправа даје како би се традиција наставила.

„Са нарочитим задовољством сам дошла да пожелим добродошлицу у академску породицу Сомбора 245 – тој генерацији полазника, која баштини традицију норме, најстарије школе за образовање српских учитеља – бруцошима и професорима сомборског Педагошког факултета. Овај факултет је чувар традиције образовања учитеља дуже од два века и као такав, у својој дугој прошлости током које се трансформисао, толико се сродио са градом, да је своју историју нераскидиво испреплетао са историјом и животом града. Наша локална самоуправа прати планове и реализацију планова у вези са осавремењавањем и савршавањем услова студирања на сомборском Педагошком факултету. Град Сомбор је увек био стуб подршке овдашњем Учитељском, данас Педагошком факултету и са том подршком ће наставити и у будућности“, изјавила је заменица Тица.

Нове студенте је поздравио и декан Педагошког факултета, проф. др Саша Марковић, након чега је уследила додела индекса студентима који ће сутра почети са наставом.

 

 

 

 

 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Povezani članci

Potpisivanje ugovora za lica iz projekata samozapošljavanja
Први пресек листе привредних субјеката за спровођење мера енергетске санације

Kategorije

Izbornik