Humanitarno

„Suncokreti“ u Vladimircima 55. vrtić Novak Đoković Fondacije

 

  • Novak Đoković Fondacija rekonstruisala je i opremila dve radne sobe i multifunkcionalnu salu vrtića pri Predškolskoj ustanovi „Suncokreti“ u Vladimircima i time obuhvatila 50 dece

Novak Đoković Fondacija otvorila je svoj 55. vrtić! Zahvaljujući brojnim pojedincima i kompanijama, kao i osnivačima Fondacije, koji su duplirali sumu tokom kampanje Sezona darivanja 2019/2020, omogućena je rekonstrukcija i kompletno opremanje još jednog suncokreta u Vladimircima.

Vladimirci su opština sa 29 naseljenih mesta čiji je geografski, privredni i kulturni centar istoimena varošica, smeštena u pitomoj Posavotamnavi u trouglu Beograda, Šapca i Valjeva.

Iako je ovo relativno mala opština sa manje od 15 hiljada stanovnika, velika je potreba za proširenjem kapaciteta ustanove i otvaranjem mesta za prijem nove dece.

Vrata predškolske ustanove „Suncokreti“ otvorena su za svu decu, bez izuzetka, te su obuhvaćena i deca sa smetnjama, deca koja su pripadnici različitih nacionalnih manjina, deca iz hraniteljskih porodica, deca čiji su roditelji primaoci novčano-socijalne pomoći…

Predškolska ustanova „Suncokreti“ godinama unazad ulaže napore kako bi što više dece obuhvatila kvalitetnim ranim obrazovanjem. Sa tim ciljem, Ustanova je i svoje kancelarije adaptirala za prijem nove dece.

Ipak, novi vrtić ne znači i da se lista čekanja u potpunosti ukida. Interesovanje roditelja dodatno je poraslo otvaranjem ovog objekta, naročito jer sela sve više gravitiraju ka većim mestima – u ovom slučaju, Vladimircima – te je porasla i potreba za celodnevnim boravkom dece.

Na listi je bilo više od 30 dece uzrasta 3 do 5 i po godina. Sada sa ponosom možemo da kažemo da novi vrtić ima dve radne sobe i da može da obuhvati više od 50 mališana.

PU „Suncokreti“ trenutno pohađa ukupno 333 dece urasta 0-7 godina u 5 objekata u Vladimircima. Na radost brojnih mališana, kao i njihovih roditelja i vaspitača, novi objekat opremljen je u skladu sa Godinama uzleta i potpuno je prilagođen potrebama dece i vaspitača. Iako vrtić radi punim kapacitetom već više od godinu dana, zvaničnog otvaranja nije bilo, prvenstveno zbog situacije sa koronavirusom, a zatim i drugim izazovima u periodu koji je usledio.

Zahvaljujući partnerima na ovom projektu vrednom 12 miliona dinara, vrtić trenutno pohađa 50 mališana i ovim putem još jednom koristimo priliku da se zahvalimo na podršci našim partnerima na projektu: Henkel Srbija brend CeresitCDN Lighting, Toza Marković, Velux, i Grubin Export/Import

Novak Đoković Fondacija godinama neguje odličnu saradnju sa Opštinom Vladimirci, PU „Suncokreti“, i drugim institucijama na teritoriji ove opštine. Neki od pređašnjih realizovanih projekata uključuju i: opremanje 3 radne sobe u Debrcu u okviru projekta Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje prošle godine, otvaranje Centra za roditelje u Vladimircima u saradnji sa partnerima Generali Osiguranjem Srbija i The Human Safety Net-om 2021. godine, kao i Školicu života u Jaloviku 2017. godine.

U sledećim blog tekstovima pročitajte 1) kako je jedna varoš rasla do vrtića, 2) kako su tekli radovi u Vladimircima, kao i 3) koje smo još vrtiće otvorili zahvaljujući uspešnoj Sezoni darivanja 2019/2020.

Novak Đoković Fondacija čestita svim polaznicima u vrtić i želi puno sreće „Suncokretima“ u daljem radu!

Nove drugarice zajedno će otkrivati svet u vrtiću Suncokreti u Vladimircima

Vreme za čitanje – predškolci u Vladimircima skoro pa školarci!

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Crveni krst Sombor: Zalihe svih krvih grupa na minimumu, apel na odaziv novoj akciji
Kula: Parking humanosti u Lamelama primer sloge i solidarnosti

Kategorije

Izbornik