Višejezično

Sudionci veslačke utrke neretvanskim lađama u dolini Neretve i ekipa „Salašari somborski“

Veslačka ekipa „Salašari somborski“

  • Maraton lađa na Neretvi je veslačka utrka neretvanskim lađama u dolini Neretve. Od 2010. godine dio ovog spektakla za koji živi dolina Neretve je i veslačka ekipa „Salašari somborski“. Za Neretvu se pripremaju na Velikom bačkom kanalu u Somboru. Mi ispratili jedan od njihovih posljednjih treninga

Uz već iskusne veslače u metković putuju i mladi, a dva veslača veslat će sa svojim sinovima koji su proteklih godina maraton pratili s obale.

Uz mušku ekipu na Neretvu putuju i veslačice. Subotićko-Somborska ekipa. Ove godine i u jednoj posebnoj misiji.

Salašari somborski ove godine na maratonu lađa sudjeluju kao ekipa Hrvatskog nacionalnog vijeća koje im je i omogućilo sudjelovanje na maratonu.

Kako je priopćila IJ druga ladara Ove godine u borbu za štit kneza Domagoja ispod lučkog mosta u Metkoviću startat će čak 30 Od-uskih ekipa Maratona lađa koji će 12. Kolovoza biti izravno u TV prijenosu na dtugom programu HRT a

Dva dana ranije 10 kolovoza u četvrtak startat će 10 Maraton lađama na relaciji Metković-Opuzen a je prijavljeno 12 lađarskih ekipa.

AcanskiS ©

Zlata V.

  • Projekat „Na licu mesta“ sufinansiran je iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Bunjevački motivi na slikama Jenea Višinke
A bezdáni Neveda Orsolya augusztus 8-án örökfogadalmat tett a budakeszi Havas Boldogasszony – templomban

Kategorije

Izbornik