Obrazovanje

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu vicešampioni sveta na takmičenju u Beču

 

  • U konkurenciji 378 univerziteta iz više od 80 zemalja sveta, studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojili su drugo mesto na jubilarnom 30. takmičenju „Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot“ koje je održano u Beču od 31. marta do 6. aprila ove godine. Naš student Marko Došlić dobio je i nagradu za jednog od najboljih govornika na takmičenju (Honorable Mention), a Beogradski tim je pohvaljen i za jednu od najboljih tužbi (Honorable Mention for Claimant Memorandum) u pisanom delu takmičenja

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu predstavljali su studenti četvrte godine osnovnih studija: Ana Kadović, Kristijan Nikolić, Marko Došlić, Nađa Mirković, Natalija Stefanović, Stefan Dobraš, kao i Fani Spalević, student master studija, pod mentorstvom prof. dr. Vladimira Pavića i doc. dr. Milene Đorđević, uz pomoć studentkinje i ranije učesnice na ovom takmičenju Marije Ralević. U pisanom delu takmičenja učestvovali su i Marko Kalanj, Nevena Nedeljković i Marko Kalanj, Nevena Nedeljković, a studentima je u pripremi pomagao asistent Stefan Jovanović.

Na putu do finala u Beču naši studenti su savladali timove univerziteta iz SAD, Rusije, Kenije, Turske, Nemačke, Australije, Švajcarske i Brazila, a protivnik u finalu i pobednik ovogodišnjeg takmičenja bio je tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Beču. Takmičenju u Beču su prethodili i uspesi naših studenata na pripremnim takmičenjima u Rimu i Minhenu i na online takmičenju u Lisabonu, a podstrek argumentaciji našeg tima obezbeđen je na domaćem terenu na Belgrade Open Pre-Moot-u koji je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu u periodu od 24-26. marta okupio 53 univerziteta iz 26 zemalja sveta.

O kvalitetu nastupa naših studenata kao i visokom nivou finala, svedoče i reči jednog od arbitara, prof. Gerija Bela koji je našim studentima i usmeno, a i putem elektronske pošte, uputio čestitke sledeće sadržine:

  • Želim da vam čestitam još jednom i ponovim koliko sam impresioniran vašim nastupom. Voleo bih kad bi svi advokati koji zatupaju stranke u arbitražama u kojima i ja učestvujem bili tako dobro pripremljeni i sjajni u iznošenju usmene argumentacije kao što ste vi… budite uvereni da celo arbitražno veće kao i 2.200 ljudi koji su uživo pratili finale dele moj utisak. Ubeđen sam da su pred vama blistave karijere i želim vam sve najlepše.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Dubravka Korać predsednica opštine Apatin obišla radove na rekonstrukciji škole Žarko Zrenjanin
Maturantima Poljoprivredno – veterinarske škole grantovi za podsticaj poljoprivrede

Kategorije

Izbornik