Najnovije

Štrajk upozorenja u Radio-televiziji Vojvodine: Za pristojne plate i dostojanstven rad

 

  • Jednočasovni štajk upozorenja zaposlenih u Radio-televiziji Vojvodine (RTV) održan je prvog aprilskog četvrtka ispred zgrade tog pokrajinskog javnog servisa u Novom Sadu, u organizaciji  organizaciji Sindikata “Nezavisnost”, Samostalnog sindikata i Strukovnog sindikata

U ime zaposlenih, predstavnici sindikata su zatražili da se potpiše Aneks Kolektivnog ugovora o povećanju cene rada ukazujući da je Radio-televizija Vojvodine jedino preduzeće u javnom sektoru u kome osnovica za obračun plata nije povećana u poslednje tri godine.

Drugi zahtev, usvojen na nedavnom Zboru zaposlenih jeste da se donese novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova u ovoj medijskloj kući.

Predsednica Samostalnog sindikata Radio televizije Vojvodine Milena Jovanić, kazala je da je neposredno pred današnji štrajk sindikatima stigao predlog sistematizacije, o kojem će se izjasniti naknadno.

  • U razgovorima sa generalnim direktorom, gospodinom Karadžićem, čuli smo da je posetio ministra finansija i da je imao tri zahteva. Sva tri zahteva se ne tiču radnika Radio-televizije Vojvodine – ocenila je Jovanić. Ona je istakla da „tehnika ne čini proizvodnju RTV-a“ i da je, osim novih reportažnih kola i tehničkog opremanja zgrade, zaposlenima pre svega potrebno “pravo na dostojanstven rad i plate“.

Predsednik sindikata “Nezavisnost” u RTV Darko Šper izrazio je uverenje da će sledeće nedelje sesti za pregovarački sto, uz posredovanje Agencije za mirno rešavanje sporova, kako bi se u vrlo brzom roku dobila nova, pravedna sistematizacija poslova sa koeficijentima zanimanja koji dolikuju jednoj medijskoj kući. Šper je naglasio da “napokon neko u ovoj zemlji treba da se seti da pomogne zaposlenima u RTV-u da imaju dostojanstvene plate“.

Na skupu je najavljeno da će se, ukoliko bude potrebno, za dve do tri nedelje zaposleni u toj najvećoj medijskoj kući u Vojvodini ponovo okupiti na istom mestu.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Apatin: Referendum o uvođenju mesnog samodoprinosa
Somborski većnici usvojili program rada Omladinskog centra za ovu godinu

Kategorije

Izbornik