Ekonomija

Stapar: Pri kraju radovi na postrojenju za pijaću vodu

 

  • Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković zajedno sa direktorkom Javnog komunalnog preduzeća „Vodokanal“ Jasminom Bobić obišao je danas buster stanicu u Staparu, gde su u toku završne provere pred puštanje ovog postrojenja za pijaću vodu u rad

Tom prilikom gradonačelnik je istakao da je od 2016. godine vodosnabdevanje visoko na listi prioriteta lokalne samouprave, te da će izgradnja ovog rezervoara i crpne stanice u Staparu omogućiti da uskoro žitelji Stapara i Doroslova dobiju pijaću vodu.

  • Da bismo došli do ove faze izgradnje buster stanice bilo je, pre svega, potrebno proširiti kapacitete fabrike vode Jaroš u Somboru, odakle će i pijaća voda dolaziti dovodnicima do Stapara. Takođe, u proteklim godinama urađen je dovodnik od Sombora do Stapara, do ove buster stanice, a od ove buster stanice dovodnik ide ka Doroslovu. Veoma je bitno da je i kompletno nova vodovodna mreža postavljena u naseljenom mestu Doroslovo. Analize su završene, probni radovi su takođe završeni i očekujemo da u narednom periodu bude puštena pijaća voda i da stanovnici Stapara negde u maju krenu da dobijaju vodu iz fabrike vode Jaroš iz Sombora, a stanovnici Doroslova do početka leta – poručio je gradonačelnik Ratković.

Izgradnja buster stanice finansirana je iz budžeta Grada Sombora i iz budžeta Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

UPOH „Eco Energy“ tradicionalno obeležio Svetski dan zaštite potrošača, Jovica Kelić: Cilj nam je osnivanje klastera Zapadnobačkog okruga
Počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava

Kategorije

Izbornik