Kultura

Stambol – Poetika lutanja, izložba za nova zbližavanja u Somboru

 

  • Od ponedeljka, 21. maja kulturološki Sombor je bogatiji za još jedno i to nesvakidašnje dešavanje – u popularnom prostoru „Paladijuma“ na adresi Čitaonička ulica broj 3, otvorena je izložba fotografija Istanbula nastalih u periodu od 2019. do 2022. godine.

Učesnici ove izložbe, troje somborskih pristalica ovog hobija, Snežana Karalić, Srđan Ačanski, Milanka Kecman i Slađana Bovan iz Novog Sada, dali su joj naziv „Stambol – Poetika lutanja“. Zanimljivo je da su postavili pravilo – fotografije su rađene mobilnim telefonima, u crno beloj tehnici. Ovo četvoro  zaljubljenika u umetničku fotografiju, osnovali su i Udruženje Ljubitelja putovanja Omnis Sombor i Udruženje ljubitelja kulture zemalja istoka „Cimetov Vrt“.

Izložbu je uz prigodne citate u otvorio somborski novinar Siniša Stričević, urednik Novog Radio Sombora, koji je i medijski prijatelj izložbe a lep odziv i zanimanje posetilaca upotpunjeno je pozitivnim deljenjem utisaka, kao i uspomena o ovom čudesnom megalopolisu koji spaja dva kontinenta. U spontanom nastavku prijatne večeri koja otvara nove stranice zbližavanja u Somboru, izabrane odlomke o Istanbulu kazivala je i Selena Grković a prisutnima su služeni čajevi, poslastice i karatkeristične delicije za Istanbul i orijent.

Fotografije: Srđan Ačanski

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Audio-knjige: Novo, popularno u somborskoj Biblioteci
Promocija knjige „U ratu smo sačuvali mir“ Branka Paravinje čoveka koji za vreme bombardovanja 1999. godine spasavao Sombor

Kategorije

Izbornik