Estrada

„Sretno uzbuđenje“, novi singl Slavka Remenarića, u sklopu muzičkog projekta Million!

 

„Nikad nisam imao aktuelniju pesmu. Singl govori o veštačkoj inteligenciji i razvoju tehnologije koja izmiče kontroli, hipnotizuje ljude i lako ih može uništiti. Vidimo šta se dešava zadnjih par meseci. Nadmetanje korporacija u razvoju virtuelnog sveta i veštačke inteligencije uzelo je suludu brzinu, nema regulative i do kraja godine svet će se potpuno promeniti. Ostvaruje se krilatica Svetskog ekonomskog foruma iz Davosa: Bićemo srećni ,nećemo ništa imati. To je službena agenda, javno objavljena, a ne teorija zavere.“ – rekao je Slavko.

Autor muzike i stihova je Slavko Remenarić, a producent Zvonimir Dusper. Glavni vokal je ovoga puta Slavko, dok pomoćne vokale pevaju, stalni glavni pevač Ernest, i nova članica projekta Zorana Unković.

Popratni video, za singl „Sretno uzbuđenje“, je sniman sa 4 kamere istovremeno. Režirala ga je Diana Remenarić, Slavkova supruga, uz direktora fotografije i koordinatora kamermana Tea Bekavca.

Društvo je uvek zaostajalo za tehnologijom, a ljudska svest se nije promenila. Ljudi će masovno gubiti poslove, a mogućosti zloupotrebe su ogromne, od kreiranje ubojitih virusa do autonomnog vođenja rata i odlučivanja o upotrebi nuklearnog oružja. Vesela plesna pesma je zapravo prikaz zlokobne budućnosti. Voleo bih da nije tako, ali mislim da svrha muzike nije samo isprazna zabava i da se mora govoriti o problemima savremenog sveta. Imao sam provokativnih tekstova i do sada, ali ovako pogođen trenutak pesme nikad. U tom duhu je i popratni video koji je mešavina live nastupa i prezentacije nove utopijske tehnologije koju publika oduševljeno prihvata. Šta je bilo posle ne prikazujemo, možda ćemo to moći uskoro videti u stvarnosti.“ – izjavio je Slavko.

Pesmu „Sretno uzbuđenje“ slušajte na streaming servisima:
https://bfan.link/sretno-uzbudenje

Download link

https://www.phunet.com/promo/MILLION_SRETNO_UZBUDJENJE_singl/

Produkcija: Menart

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

5.5. pre 5 popodne Mile Kekin & Band predstaviće svoj novi album
Detour je lansirao novi album „Master Blaster“

Kategorije

Izbornik