Sport

Srećno teniskoj reprezentaciji Srbije u Dejvis kupu u Norveškoj!

 

  • Reprezentacija Srbije je prvog februarskog vikenda na Dejvis kupu u Norveškoj! Teniska reprezentacija Srbije gostuje 3. i 4. februara u Oslu domaćoj selekciji Norveške u okviru kvalifikacija Svetske grupe Dejvis kupa 2023. Petorica naših tenisera, Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere, Hamad Međedović i Nikola Ćaćić, braniće boje Srbije u ovom meču

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Viktor Troicki, odlučio se za ovaj sastav u meču protiv Norveške: Miomir Kecmanović (27. na ATP listi u singlu), Filip Krajinović (54), Laslo Đere (68), Hamad Međedović (253) i Nikola Ćaćić (82. na ATP listi dublova). Reč je o sastavu gotovo istom kao onom koji je predstavljao Srbiju u grupnoj fazi Svetske grupe prošle godine u Valensiji, s tim što će prvi put u ekipi biti i perspektivni mladi srpski teniser Hamad Međedović. U ovom meču, reprezentacija će biti bez najboljeg srpskog tenisera i svetskog broja 1 Novaka Đokovića.

Meč za plasman u grupnu fazu finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2023. između Norveške i Srbije na programu je 3. i 4. februara u hali „Oslo Tenis Arena“ na brzoj podlozi. Prvi će na teren izaći Andreja Petrović i Miomir Kecmanović, a u drugom singlu sastaće se Viktor Durasović i Laslo Đere. Prvog dana je na programu i dubl Nikola Ćaćić i Filip Krajinović protiv Durasovića i Hermana Hagena Hejerola. Drugog dana se igraju dva meča u singlu, Durasović – Kecmanović i Petrović – Đere.

Dejvis kup kvalifikacije za plasman u grupnu fazu Svetske grupe obuhvataju 12 susreta, koji će se igrati u petak 3. i subotu 4. februara ili u subotu 4. i nedelju 5. februara. Svaki susret se sastoji od dva meča u singlu prvog dana i meča u dublu nakon čega slede dva meča u singlu, drugog dana. Grupna faza finala Dejvis kupa otpočeće 11. septembra.

Izvor i fotografije: Olimpijski komitet Srbije

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Bowling Stones Sombor: Početak lige i raspored za prva tri kola
Bowling Stones Sombor: Nakon 7. kola Vodokanal preuzima lidersku poziciju

Kategorije

Izbornik