Najnovije

Somboru na ponos dokazano: Platinasto vredna Muzička škola „Petar Konjović“ oduševila brojne građane koncertom na Svetski dan muzike i Dan škole

 

  • U svemu mogu da budu ponosni zaposleni u somborskoj muzičkoj školi na čelu sa direktorkom Milenom Despotović, učenici, nastavnici, profesori… I na već odavno poznatu činjenicu za sve uspehe kojom nastavljaju višedecenijsku tradiciju a jednako i na to što su smogli snage i mogućnosti da budu i pokrovitelj veličanstvenog koncerta baš na Dan muzike kao i Dan svoje škole. Ali ponos ima recipročnu vrednost jer istovremeno, Sombor ponajpre upućuje svu ljubav svojim muzičkim ambasadorima

Taj uorak, 21. jun gospodnje 2022, ostaće upamćen mnogobrojnoj publici koja je doslovce preplavila Trg svetog Georgija, da bi burnim aplauzima oduševljenja, pozdravila svaki brilijantan nastup somborskih muzičkih misionara. Najlepše note i glasovi lebdeli su somborskim vazduhom činilo se, doneudogled zasvagda…

Zahtevan a popularan program otvorili su najmlađi. Sa najvećim simpatijama na bini su dočekani Cicibani i đaci pripremnog razreda. Izveli su deset kompozicija, a pripremio ih je Aleksandar Alić, pod čijim rukovodstvom su očitali lekciju kako se i od najmanjih peva – uživo.

Učenici smera Srpskog tradicionalnog pevanja predstavili su se sa numerama kojom čuvaju domaće izvorno muzičko blago. U tome ih je pripremala profesorka Ivana Jovanović.

Ima somborska muzička škola za diku kao retko koja, i ansambl harmonika. Pod dirigovanjem profesorke Milica Malidžan, izveli su muziku iz filma „Montevideo“, te „Kratak rok“, Martina Šranka.

Istinska muzička glazura začinila je koncert nastupom hora i orktestra Muzičke škole „Petar Konjović“. Čuli smo dela Holsta, Štrausa, Pučinija, Čajkovskog, Šilera, Orfa, Betovena, Ofenbaha, kao i „Fatiše kolo“ u aranžmanu profesora Zorana Bogdanovića. Opšti utisak uveličala je i prof. Milica Majstorac, arijom iz opere „Boemi“ Pučinija kao i arijom iz opere Turandot „Nessun dorma“ takođe ovog slavnog italijanskog kompozitora. Sve je začinjeno Ofenbahovim „Kan-kanom“, odlomkom iz uvertire operete „Orfej u podzemlju“. Dirigovala je profesorka Mina Bošnjak.

I tako, zemaljski dani novih i budućih pokoljenja somborske muzičke škole teku. Na svu našu radost. Jer ovakvi događaji pamte se trajno.

PS: Obično se kaže, zlata vredno. A mi bismo ‘korigovali’, platinasto.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Od 27. juna tretman suzbijanja odraslih komaraca – ORIS doo i Ciklonizacija AD
Ovacijama protekao i završen tradicionalni somborski džez festival “Green Town Jazz Fest”

Kategorije

Izbornik