Turizam

Somborsko leto – Somborski kotlić, Ulica starih zanata

 

  • Ovogodišnja manifestacija „Somborsko leto“ isplanirana je od 20. do 25. juna, a biće propraćena nizom koncerata i manifestacija

Uvertira za Somborsko leto biće auto trke  „Nagrada Sombora“ , 17. i 18. juna u Somboru. U utorak, 20. juna planiran je  Kabare komedija ,,Nas dve“ (tekst, režija, gluma: Tatjana Kecman, peva: Ana Radonjić – ZOE KIDA) i koncert: “Abba Real Tribute band“.

U sredu , 21. juna ćemo zaplesati uz Z-Verka Zumbu, a nakon zumbe somborsku publiku će zabavljati bendovi „Pearl Jam Experience“ i “Obojeni program“, dok će u četvrtak, 22. juna biti organizovan Sportski stoni fudbal za sve, Somborski talenat (takmičenje najmlađih u pevanju, slikanju, crtanju ) i koncert dečijeg hora “Šareni vokali“. Svi programi će proticati na trgu Svetog Đorđa.

Turistička organizacija grada Sombora i ove godine organizuje izložbeno prodajnu manifestaciju „Ulica starih zanata“ od 23 do 24. juna na glavnoj ulici, Kralja Petra I.  Mali privrednici, proizvođači unikatnih rukotvorina , čija se delatnost svrstava u stare zanate, iz Srbije i regiona, okupiće se u Somboru po dvanaesti put. Izložba će posetiocima biti dostupna od 10 časova pre podne, pa do kasnih večernjih sati.

„Somborica“- festival tamburaške muzike zakazan je za 23. juna na trgu Svetog Đorđa. Ovogodišnji festival tamburaštva „Somborica“ biće organizovan u sklopu Ulice starih zanata, a podrazumevaće tamburaške radionice, forum graditelja instrumenata, nastup polaznika tamburaške radionice, nastup gostujućih tamburaških orkestara, kao i koncert čuvenog ženskog tamburaškog sastava „La banda“.

U subotu 24. juna biće održana i tradicionalna manifestacija  XXVI „Somborski kotlić“ na Trgu Svetog Trojsva kada će u zabavno muzičkom programu nastupati tamburaški sastav „Đuvegije“ i estradni umetnici Katarina Živković i Bane Mojićević.

Prodaja kotizacija za Somborski kotlić počinje 12. juna u prostorijama Turističke organizacije grada Sombora , Trg Svetog  Đorđa 1, 025/434-350 .

PROGRAM “SOMBORSKI KOTLIĆ”

19:00 NAJAVA PROGRAMA, POZDRAVNA REČ

19:30 PALjENjE VATRE

NASTUP TAMBURAŠKOG SASTAVA  „ĐUVEGIJE“

21:00 KONCERT KATARINE ŽIVKOVIĆ

22:30 PROGLAŠENjE POBEDNIKA XXVI SOMBORSKOG KOTLIĆA

23:00 – 00:30 KONCERT BANETA MOJIĆEVIĆA

U nedelju 25. juna planirana je manifestacija „Za dušu riđanu danas vozim fraj“ u organizaciji Udruženja ljubitelja konja „Zapadna Bačka“ i Udruženja „Ruža“. Predviđene su promotivne, besplatne vožnje fijakerima po centru grada, kao i radionice na kojima će najmlađi moći da upoznaju i razviju ljubav prema konjima. Manifestacija se organizuje i 27.juna.

Organizator, Turistička organizacija grada Sombora


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Foto safari – “GORNJE PODUNAVLJE 2023” u organizaciji Foto kino kideo Kluba Rada Krstić iz Sombora
Jubilarna 10. Međunarodna filatelistička izložba u sklopu Apatinskih ribarskih večeri

Kategorije

Izbornik