Najnovije

Somborski većnici usvojili kriterijume za sufinansiranje sporta u 2024.

 

  • Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 192. sednicu, kojom je predsedavao gradonačelnik Antonio Ratković. Dnevni red sadržao je 16 tačaka

Između ostalog, utvrđen je Predlog programa korišćenja sredstava za zaštitu životne sredine Grada Sombora za 2024. godinu, a prema programu opredeljena su sredstva u iznosu od 19 miliona dinara za potrebe monitoringa stanja životne sredine na teritoriji Grada, kao i sufinansiranja aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine putem konkursa, informisanja i objavljivanja podataka o stanju i kvalitetu životne sredine, edukacije i jačanja svesti građana o potrebi zaštite životne sredine, sadnje zelenila u gradu i drugo.

Takođe, usvojen je Predlog kriterijuma za raspisivanje konkursa za sufinansiranje programa u oblasti sporta u 2024. godini. Odlukom o budžetu grada Sombora za ovu godinu, opredeljena su sredstva za sufinansiranje programa u oblasti sporta za godišnji program klubova u ukupnom iznosu od 65 miliona dinara, a osim toga, izdvojeno je dodatnih 3 miliona dinara za stipendiranje najperspektivnijih mladih sportista.

Gradski većnici su prihvatili ponude JKP „Zelenilo“ Sombor za uređenje prostora oko sportskih terena koji se nalaze u centru Bačkog Monoštora, zamenu rasvete u ulici Mite Popovića u Mesnoj zajednici „Stara Selenča“, kao i postavljanje javne rasvete uz biciklističko-pešačku stazu uz reku Mostonga u Mesnoj zajednici „Gornja Varoš“. Prihvaćena je i ponuda JKP „Prostor“ Sombor za izvođenje radova na rekonstrukciji kapele u Svetozaru Miletiću. Ovi radovi će biti realizovani u sklopu projekta participativnog budžetiranja.

Članovi Gradskog veća su na ovoj sednici usvojili i finansijski plan za dotacije verskim zajednicama u iznosu od 16 miliona dinara.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Održana 28. sednica Skupštine grada Sombora
Treća akcija davanja krvi u ovoj godini, medju davaocima i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković

Kategorije

Izbornik