Najnovije

Somborski većnici prihvatili inicijativu: Slava grada Sombora biće Sveti velikomučenik Georgije – Đurđevdan

 

  • Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 190. Sednicu kojom je predsedavao gradonačelnik Antonio Ratković, na čijem dnevnom redu se našlo 12 tačaka

Na 190. sednici, članovi Gradskog veća su utvrdili Predlog odluke o slavi grada Sombora na osnovu inicijative koju je uputila Srpska čitaonica „Laza Kostić“. Predlog Srpske čitaonice je da slava grada Sombora bude Sveti velikomučenik Georgije – Đurđevdan, koja se slavi 6. maja. Nacrtom odluke predviđeno je da domaćin slave bude gradonačelnik, a slava se praznuje radno, uz crkvene obrede: arhijerejsku liturgiju, rezanje slavskog kolača i litiju. Radi obeležavanja slave grada Sombora biće organizovaće  naučne, sportske i kulturno-umetničke manifestacije.

Gradsko veće je između ostalog, utvrdilo predloge rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja za 2024. godinu JKP „Parking servis Sombor“, JKP „Čistoća“, JKP „Prostor“, JKP „Vodokanal“, JKP „Zelenilo“ i JKP „Vodovod“ Bezdan. Osim toga, članovi Gradskog veća su usvojili finansijske planove u okviru Programa političkog sistema lokalne samouprave i Programa opšte javne usluge Uprave za 2024. godinu, kao i Predlog za usvajanje finansijskih planova namenjenih za realizaciju programa participativnog budžetiranja projekata u mesnim zajednicama na teritoriji Grada Sombora za 2024. godinu.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

12. Međunarodna konferencija “U duhu Tesle 2024” 13. januara u Njujorku
Председник Скупштине града Сомбора Зоран Рус заказао 28. седницу

Kategorije

Izbornik