Najnovije

Somborski gradski većnici usvojili LAP Roma u 2024. godini

 

  • Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 217. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 12 tačaka

Između ostalog, utvrđen je Izveštaj o radu Pravobranilaštva grada Sombora za 2023. godinu. Takođe, utvrđen je i Predlog programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Sombor za 2024. godinu.

Na 217. sednici, većnici su usvojili predlog Komisije za sprovođenje Konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za realizaciju Lokalnog akcionog plana Roma u 2024. godini, a na osnovu Odluke o raspisivanju Javnog konkursa koje je Gradsko veće donelo na 209. sednici. Finansijska sredstva za sprovođenje LAP-a Roma u 2024. godini su obezbeđena iz budžeta Grada Sombora, a preliminarna lista odobrenih projekata, objavljena je na internet stranici grada Sombora.

Gradsko veće grada Sombora usvojilo je i Predlog za obezbeđivanje sredstava za potrebe razmene i druženja đaka iz Kišpešte i Sombora. Dva bratska grada, Sombor i Kišpešta, već dvadeset dve godine nižu i neguju veoma uspešnu saradnju, u okviru koje se svake godine organizuje razmena i druženje dece u cilju upoznavanja karakteristika i osobenosti grada i države domaćina. Odlukom Gradskog veća o finansiranju ovog programa, saradnja će biti nastavljena i ove godine razmenom đaka iz bratskih gradova.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Otvaranje novog zabavnog parka u Beogradu
Ribarske večeri: Uzbudljive kvalifikacije za „Zlatni kotlić Apatina“

Kategorije

Izbornik