Najnovije

Somborske zimske čarolije: Klasika ispod novogodišnjih bođoša – od klasike do evergrina

 

  • Turistička organizacija grada Sombora je u sklopu manifestacije Somborske zimske čarolije organiozovala koncert klasične muizike „Klasika ispod novogodišnjih bođoša – Od klasike do evergrina“ 1. januara, od 19 časova

Koncert je organizovan u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ u Somboru, a u spektakularnom programu su nastupila renomirana imena:

Ana Sofrenović, vokal
Jana Jovanović, sopran
Goran Potić, gitara
Uki Ovaskainen, klavir

Ana Sofrenović završila je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Javno nastupa od svoje četvrte godine. Nakon fakulteta uporedo razvija svoju glumačku i muzičku karijeru. Ostvarila je veliki broj uloga u mnogim domaćim filmovima i pozorišnim predstavama, za koje je više puta nagrađivana na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu. Glas je školovala kod vokalnog pedagoga, Mary Hamond, osnivača Katedre za muzički teatar na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu.

Jana Jovanović diplomirala je 2011. godine na studijskom programu Solo pevanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Master i Postdiplomske studije (2012, 2013) završila je u Norveškoj na Univerzitetu u Stavangeru, odsek za muziku i ples u klasi profesorke Elizabet Norberg – Šulc. Jana je bila honorarna saradnica u Narodnom pozorištu u Beogradu. Takođe ima zavidnu koncertnu aktivnost kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Uki Ovaskainen laureat je, dobitnik specijalne nagrade „Contemporanea“ i prestižne nagrade publike „Premio Jaen“ u Španiji. Studirao je na Muzičkoj akademiji „Sibelijus“ u Helsinkiju, na Kraljevskom danskom konzertorijumu u Kopenhagenu u klasi prof. Hozea Ribere i na solističkom odseku Visoke škole za muziku i scenske umetnosti u Hanoveru u klasi prof. Matija Raekalija. Nastupa kao solista i kamerni muzičar u Srbiji i širom Evrope. Izveo je na Kraljevskom danskom konzervatorijumu u Kopenhagenu jedinstvenu seriju od 8 resitala sa različitim programom u toku samo 11 dana. Sa čuvenim finskim horom „Tapiola“ (kao član i pijanista) nastupao je na više od 200 koncerata, na četiri kontinenta. Aktivan je kao umetnički organizator turneje kamerne muzike u Danskoj koja nosi njegovo ime.

Goran Potić gitarista, član je Big Benda RTS i Balkan Salsa Benda. Svirao je sa domaćim i stranim džez muzičarima kao što su Bora Roković, Duško Gojković, Stjepko Gut, Dejb Gibson, Aladar Pege, Imre Kesegi. Devedesetih godina bio je predavač na džez radionicama pod vođstvom Vojina Draškocija. Jedan je od učesnika projekta „Belgrejd Gitar Vorkšop“. Aktivan je na beogradskoj džez sceni, nastupao je na domaćim i regionalnim džez festivalima.

Media attention and coverage: Novi Radio Sombor
(All copyrights of any further publication of this section and its entire content posted on the portal of Novi Radio Sombor without the request and permission of any party or individual are protected and retained by all relevant legal mechanisms)
accompanied by: Srdjan Acanski, B.S.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Fotografije: Srđan Ačanski

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Ekonomska kretanja u Republici Srbiji u 2022. godini
Slatki Somaratonski trčanjac i Ponoćna trka u Varaždinu

Kategorije

Izbornik