Kultura

Somborska Biblioteka raznovrsno, popularno u Noći knjige

 

  • Somborska biblioteka ovog petka učestvuje u Noći knjige, a za sledeću nedelju priprema dve književne večeri: Književni portret Enesa Halilovića i promociju knjige Mongolske mrlje, poznatog slovenačkog kantautora Zorana Predina

Budni uz knjigu i somborsku biblioteku

Petak, 17. jun, u Gradskoj biblioteci Karlo Bijelicki biće u znaku Noći knjige, koju, i ove godine, organizuje izdavačka kuća Laguna. Svi sugrađani, na Pozajmnom odeljenju Biblioteke, u produženom radnom vremenu, od 19 do 23 časa, moći će da se učlane u Biblioteku po povlašćenim cenama, sa popustom od 50%. Takođe, za Noć knjige, bibliotekari pripremaju izložbu Laguninih izdanja, a neće nedostajati ni muzičke podloge.

Ovog petka, zabava je uz knjigu, u Biblioteci!

Književni portret Enesa Halilovića

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki organizuje književno veče pod nazivom Književni portret Enesa Halilovića na kojem će biti predstavljeni roman Ljudi bez grobova i nova pesnička knjiga Sekvoja. Program je zakazan za ponedeljak, 20. juna, u dvorištu Dečjeg odeljenja Biblioteke (Trg cara Lazara 3), u 19 časova.

Enes Halilović rođen je 5. marta 1977. u Novom Pazaru. Autor je brojnih knjiga poezije, zbirki priča, drame i romana. Osnovao je književni časopis Sent i književni web časopis Eckermann. Knjige Enesa Halilovića objavljene su na engleskom, poljskom, francuskom, makedonskom, turskom, albanskom, bugarskom, ruskom i italijanskom jeziku, a proza i poezija su prevođene na čak 27 jezika. Dobitnik je brojnih nagrada, a po njegovim knjigama režirane su predstave i filmovi.

U književnoj večeri učestvovaće moderator Duško Sekulić, pisac i Enes Halilović, autor.

Zoran Predin u somborskoj Biblioteci

Poznati slovenački kantautor Zoran Predin održaće somborsku promociju svog prvog romana Mongolske mrlje, u izdanju Geopoetike, u sredu, 22. juna, u 19 časova, u dvorištu Dečjeg odeljenja Biblioteke (Trg cara Lazara 3).

Prvi roman Zorana Predina Mongolske mrlje, priča je o porodici, narodu, kontinentu, preplitanju i borbi dva vremena, smrti i ljubavi.

U razgovoru, uz autora, učestvuje Igor Olujić, muzičar i autor Antologije somborskog Rock & Rolla.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Nova kolektivna izložba Umetničkog studija Sombor
Otvorena кolektivna izložba Umetničkog studija Sombor

Kategorije

Izbornik