Kultura

Somborska Biblioteka: Postavljena polica sa knjigama za decu u Domu zdravlja

 

  • U cilju podizanja svesti o značaju čitanja deci od najranijeg uzrasta i u želji da knjigu učini dostupnom što većem broju dece, Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ postavila je u sredu, 20. marta policu sa knjigama u Domu zdravlja „dr Đorđe Lazić“ Sombor (Službi za zdravstvenu zaštitu predškolske dece)

Čitanje deci i sa decom doprinosi razvoju ljubavi prema čitanju, što tokom čitavog procesa odrastanja ima brojne benefite: razvoj govora, mašte, kreativnosti i razumevanja sveta oko njih.

Želimo da ukažemo, napominju u Biblioteci, na problem i nudimo jedno od rešenja. Deca previše vremena provode pred ekranima, a jedna od stvari koja doprinosi tom rešavanju je knjiga. Jer kako kažu, ,,Dete koje čita, postaje čovek koji misli.” Brojna istraživanja na temu važnosti čitanja deci od najranijeg uzrasta slažu se u jednom: ,,Nijedno dete nije premalo za slušanje priča, niti preveliko za uživanje u omiljenim pričama koje je već čulo mnogo puta.” – Američko udruženje knjižara, 1999.

Na policama somborske Dečje biblioteke nalaze se knjige bogato ilustrovane, zanimljivog dizajna, različitih formata, oblika i boja sa jednostavnim pričama za najmlađe koje pomažu u učenju osnovnih pojmova poput brojeva, boja ili oblika, pa do složenijih priča s moralnim poukama ili temama koje potiču maštu i kreativnost.

Kako doći do svih tih knjiga?

Učlanite dete u Biblioteku – članarina za decu do drugog razreda osnovne škole je BESPLATNA.

Čekamo vas u Biblioteci 🙂

www.biblionica.rs, 025/431010, Fejsbuk stranica Dečjeg odelјenja


Medijskaa pžnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

U drugom smeru: Svetski dan poezije
Poezivanje u somborskoj Biblioteci razgalilo emocijama

Kategorije

Izbornik