Sport

Sombor prvi put domaćin „mts 3×3 Streetball” lige Srbije

 

Grad Sombor je u četvrtak 27. jula, po prvi put bio domaćin trenutno najpopularnije „mts 3×3 Streetball“ manifestacije u okviru lige Srbije, pod pokroviteljstvom kompanije „Telekom Srbija” i „Arena Channels Group“. Sportski turnir je podržao Grad Sombor i somborski Košarkaški klub „Džoker“

Članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Antonija Nađ Kosanović je u ime Grada Somobra, svojim prisustvom podržala ovu modernu i mladu sportsku smotru.

Somborski ljubitelji basketa su uživali u utakmicama turnira sada već izuzetno popularnog i promovisanog sporta. „mts 3×3 Sreetball“ liga Srbije koji protiče u više gradova, a predfinalna stanica lige je pripala Somboru. Turnir je održan na platou glavne ulice, na postavljenoj bini za 3×3 basket uz spektakularne LED reklame, rasvetu, ozvučenje i tribine za gledaoce.

Startovalo je 19 ekipa sada najvećeg karavana u Srbiji. Nagradni fond za osvojeno 1. mesto je iznosio 150.000 dinara, za 2. mesto 70.000 dinara, a za treće 30.000 dinara. Najboljem igraču turnira, popularno MVP, uručena je novčana nagrada od 12.000 dinara.

U utakmici velikog finala 9. stanice u Somboru, snage su odmerili basketaši ekipa „Pirot 3×3“ i „3×3 AK Sekulić”. Pirotska trojka slavila je pobedu rezultatom 19:17. Sledeća stanica „mts 3×3 Streetball“ lige Srbije je zakazana u Sokobanji.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Beach volley 9. put pred somborskim poklonicima popularnog letnjeg sporta
Jerković odbranio titulu na pesku

Kategorije

Izbornik