Najnovije

Sombor položio venac u Dan sećanja na stradale i prognane u akciji „OLUJA“

 

  • Državnom obeležavanju 4. avgusta, 1995. godine, Dana sećanja na sve stradale i prognane u hrvatskoj vojno-policijskoj oružanoj akciji „Oluja“, danas su u somborskom Parku heroja, na Spomenik žrtvama ratova 1990-1999, činom polaganja venaca, predstavnici Grada Sombora, odali počast žrtvama

Povodom 28-godišnjice pogroma srpskog stanovništva, delegaciju Grada je predvodila zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, zajedno sa članom Gradskog veća za oblast finansija i privrede Savom Dojićem i članom Gradskog veća za oblast poljoprivrede Jovanom Kečom. Tužan Dan sećanja obeležili su setno poklonivši se žrtvama i simboličnim minutom ćutanja sačuvali ih od zaborava. Zamenica gradonačelnika Tica, ispisala je emotivnu poruku u knjigu žalosti u ime Grada Sombora.

Tokom hrvatske akcije „Oluja“, na području Like, Banije, Korduna i Dalmacije, tadašnje Republike Srpske Krajine, ukupno je prognano 250.000 Srba. Poginulo je i nestalo 2.313 Srba, od kojih su 1.205 civili, a među njima 522, žene i 12-oro dece. Ubijeno je i 726 vojnika. Tokom zločina u kojem je Hrvatska izvršila najveće etničko čišćenje od Drugog svetskog rata, spaljeno je i 20.000 srpskih kuća.

Da se ne zaboravi!


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

ZOO Vrt Miki Kolut: Da li životinjama smetaju vrućina i vremenske nepogode?
Inspekcija naložila uništavanje sporne serije čipsa, kontrole nastavljene

Kategorije

Izbornik