Najnovije

Sombor bogatiji za savremeni parking sa 80 mesta u centru grada

 

  • Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković danas je zvanično otvorio parking kod nekadašnjeg preduzeća „Prokupac“ na Vencu Petra Bojovića, sa 80 parking mesta. On je zajedno sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga Goranom Nonkovićem, direktoricom Parking servisa Sombor Gordanom Vulović, predstavnicima Mesne zajednice „Venac“, javno komunalnih preduzeća i izvođača radova ispred „Džimi commerce“ d.o.o. Bezdan i saradnicima, svečano sklonio dekorativnu barijeru i otvori savremeni parking na korišćenje sugrađanima

Projekat je obuhvatao radove na izgradnji parkirališta, zida oko parcele, uređenje kanalizacione mreže i postavljanje javne rasvete. Vrednost radova bez pdv-a iznosi 28 miliona dinara.

Svi građani i Grad Sombor će dobiti 80 novih parking mesta, čime je realizovana prva faza projekta, naglasio je gradonačelnik Antonio Ratković:

  • Završen je još jedan veliki projekat u našem gradu i smatram da je to jedan od najznačajnijih projekata s obzirom na veliki problem parkiranja u Somboru, bilo je neophodno da se izgrade nova parking mesta. Pre dve godine su urađena parking mesta na Staparskom putu, i tada smo krenuli u izgradnju ovde na mestu bivšeg „Prokupca“. Ova priča je započeta još 2016. godine, kada su rešavana imovinsko-pravna pitanja i status i na naše veliko zadovoljstvo sve je okončano u korist Grada i tada smo krenuli u projektovanje, u izgradnju. Zahvalio bih se pre svega svim ljudima koji su učestvovali na ovom projektu od prvog dana pa do same izgradnje i izvođačima koji su završili ovaj projekat. U prvoj fazi podrazumevalo se partnerno uređenje i 80 novih parking mesta, zida oko parcele, atmosferska kanalizacija i javna rasveta.

Gradonačelnik Ratković je još jednom izrazio zahvalnost svima na strpljenju, koji su radili ovom projektu. Naglasaio je da će do jula biti besplatan parking, a od 1. jula krenuće naplata. U drugoj fazi je predviđena izgradnja objekta do ulice, a u trećoj fazi biće povećan parking kako bi još više bio povećan broj parking mesta. U narednim godinama, takođe je istakao gradonačelnik Ratković, planiramo da uradimo još novih parking mesta a među prvima bićeprojekat za izgradnju parking mesta na Vojvođanskoj ulici, tako da se trudimo da u svakom delu grada gde god postoji mogućnost, budu izgrađena parking mesta.

  • Ovde imamo pet parking mesta za osobe sa invaliditetom, što je bilo predviđeno i projektnim zadatkom i na to smo veoma ponosni. Predstoji još mnogo posla, pogotovo na Vencu da uradimo rampe na pešačkim prelazima kako bismo omogućili nesmetano kretanje svim osobama sa invaliditetom – podvukao je gradonačelnik Sombora.

Direktorica Parking servisa Gordana Vulović je naglasila da na ovaj način u saradnji sa Gradom pokušavaju da stvore i  razviju kod građana kulturu parkiranja i saopštila nekoliko značajnih statističkih podataka:

  • Pokušavamo da rasteretimo uže jezgro grada i da prvenstveno napravimo kulturu parkiranja kod vozača na mestima koja su obeležena za osobe sa invaliditetom. Ovim je naravno cilj da bude razvijena bezbednost u saobraćaju. Statistički, ono što smo pratili poslednjih deset godina, dvanaest puta je povećan broj obnovljenih registracija i novoregistrovanih vozila što govori i o povećanju standarda građana, jer je 85 odsto građana – vozača, što znači jedan auto, jedan vozač, a petnaest puta je povećana fluktuacija saobraćaja u užem jezgru grada koja je u najvećem delu jednosmerna.

Ona je izrazila je nadu da će u saradnji s Gradom pronaći još neku lokaciju sličnu ovoj koja je u vlasništvu Grada da bude urađeno još više mesta za parkiranje i da bezbednost bude povećana maksimalno kako imovine vlasnika vozila koji parkiraju, tako i učesnika i pešaka i biciklista i u saradnji sa saobraćajnom policijom da, kako je rekla, radimo na obrazovanju građana i vozača gde treba da parkiraju i kako treba da se ponašaju u saobraćaju.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Na čonopljanskoj Vodici održana svečanost Blagoslova žita na Dan Svetog Marka
Novi uspesi KK Sombor na Majskom kajakaškom kupu

Kategorije

Izbornik