Sport

Somaratonski bogat trkački vikend – u svakom slučaju

 

  • Trkačka sezona je započela u punom obimu te su članovi Atletsko rekreativnog kluba ‘‘Somaraton‘‘ iz Sombora nastupuli na nekoliko trka tokom vikenda

Prva trka održana je u subotu 18. marta i to u Mostaru u Bosni i Hercegovini. Na ovom sve popularnijem polumaratonu koji je okupio hiljadu trkača nastupili su i Somaratonci Robert Lalić koji je zahtevnu stazu u dužini od 21 kilometra, preko sedam mostarskih mostova, istrčao za 1 sat i 27 minuta, dok je Vesna Bjelan uz svoj novi lični rekord došla do prvog mesta u svojoj starosnoj kategoriji.

Istog dana ali na Petrovaradinskoj tvđavi u Novom Sadu održan je drugi po redu ‘‘Fortress challenge‘‘ u organizaciji trening centra ‘‘Invictus‘‘. Svi predstavnici Somaratona su uspešno završili ovu neobičnu trku koja se jednim svojim delom trči i kroz katakombe same tvrđave. Finišeri su bili Ivana Šokac, Ana Kasap, Bojana Marić, Željka Ćurčić, Stojan Miljević, Mario Dugandzić, Kvinton Vander Hajden i Predrag Škorić.

U nedelju 19. marta na Divčibarima je održana trka ‘‘Divča Winter Trail‘‘ u organizaciji ‘‘West Serbia Trails‘‘-a na kojoj je učestvovalo 350 trkača među kojima je Somaraton imao svoje predstavnike koji su uspešno savladali stazu od 15 kilometara sa ukupnim usponom od 650 metara. Treba napomenuti da se veći deo staze trčalo po snegu, a start i finiš trke je bio na skijaškoj stazi. Kroz cilj su protrčali Miroslav Liščević, Daniel Šokac, Dragan Kasap i Predrag Škorić.

Za kraj bogatog vikenda beležimo nastup Jelene Stanimirović na polumaratonu u Limasolu na Kipru i Damira Milankova u Vukovaru na trci 24 km.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Ravangrad obogatio riznicu dvema bronzanim medaljama sa državnog prvenstva
Radnički osvojio Prvenstvo Vojvodine U 15

Kategorije

Izbornik