Sport

Somaratonci trčali u Osijeku, Ostrogu i na Jablaniku

 

  • U subotu 13. aprila održano je jubilarno 20. izdanje Osiječkog polumaratona koje je okupilo više od hiljadu tamičara iz desetak država

Polumaratonsku distancu u dužini od 21 kilometra u Osijeku trčali su članovi Atletsko rekrativnog kluba ’’Somaraton’’ Sombor. Najbrži je bio Dejan Nikolić, koji je u najvećem slavonskom gradu istrčao svoj novi lični rekord. Finišeri su bili i Zoran Nikolić, Nedeljko Katić kao i Jelena Stanimirović. Deonicu od 5 kilometara istrčao je Branko Nenadić.

Dan kasnije na planini Jablanik održana je još jedna u nizu trka u organizaciji ’’West Serbia Trails’’. Trka – koja je okarakterisana kao jedna od najzahtevnijih za savladavanje, a put ka cilju je otežavalo i veoma toplo vreme. Miroslav Liščević, član ’’Somaratona’’ je istrčao najtežu stazu u dužinu od 34 kilometra sa usponom od 1.840 metara te se našao među samo dvadestak finišera ove trase dok je dve trećine učesnika odustalo. Monika Maunić i Damir Ivković su istrčali trasu od 15 kilometara sa 860 metara uspona, dok je Daniel Šokac savladao deonicu od 8 kilometara sa 400 metara uspona.

Tradicionalni polumaraton u Ostrogu uspešno je istrčao Damir Milankov.

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Milan Radmilović Mićko, KK „Dušan Staničkov“ superioran u Banjaluci
Pirova pobeda košarkaša Sombora ali i značajno iskustvo

Kategorije

Izbornik