Sport

Somaratonci minulog vikenda trčali u Ečkoj i u Vukovaru

 

  • U subotu 28. oktobra održano je treće izdanje ulične trke u Ečkoj koje je okupilo više od 600 trkača koji su se takmičili na distancama od 5 kilometara, 10 kilometara kao i u štafeti 2 x 5 kilometara.

Svoje nastupe zabeležili su i članovi Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ iz Sombora. Još jednom u nizu najuspešnija je bila Tijana Kabić koja je istrčala treće mesto u generalnom plasmanu u ženskoj konkurenciji. Trku na 5 kilometara istrčao je i Branko Nenadić.

Trku na 10 kilometara savladali su Suzana Filipović i Danica Grujić Firanj koje su zauzele prva mesta u svojim starosnim kategorijama, dok su druga mesta u svojim konkurencijama istrčali Vesna Bjelan i Arpad Šarkezi. Trku na 10 kilometara istčali su i Jelena Stanimirović, Nedeljko Katić i Zoran Nikolić. ČlanARK ‘’Somaraton’’ Robert Lalić osvojio je drugo mesto kao član mešovite štafete.

Dan kasnije, 29.oktobra na Dunavskoj šetnici u Vukovaru sa startom u 9 časova održan je 30. Vukovarski „HAMBURG“ maraton. Na ovoj trci član ARK Somaraton Damir Milankov uspešno je istrčao 42.195 metara, koji mu je ujedno jubilarni deseti istrčani maraton ove godine.

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Сениори АК Апатин трећу годину за редом екипни сениорски шампиони Србије у кросу
Kristina Kosanović trostruka šampionka i još 8 medalja za KK Somborac

Kategorije

Izbornik