Sport

Seniori Atletskog kluba Apatin treću godinu za redom na Kupu evropskih šampiona u krosu

 

  • Portugalski grad Albufera (Faro), narednog vikenda od 23. do 25. februara 2024. godine, ugostiće najbolje evropske atletske klubove iz 30 zemalja koji će nastupili na najprestižnijem klupskom kros takmičenju Kupu Evropskih šampiona u krosu

Republiku Srbiju, Srpski atletski Savez i Opštinu Apatin na Kupu Evropskih šampiona u krosu, treću godinu za redom predstavljaće muška seniorska ekipa Atletskog kluba Apatin, koja će nastupiti bez pojačanja i u sastavu koja je osvojila titulu ekipnog prvaka Srbije u krosu 2023. godine, Đuro Borbelj (kapiten ekipe), Dušan Krstić, Miroslav Pešić i Aleksandar Stajić.

Ekipa je put Portugalije otputovala sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, preko Ajndhovena do aerodroma Faro koji je oficijelni aerodrom takmičenja. Smeštaj timova je predviđen u hotelu „Adriana Beach Resort“ koji se nalazi 2 kilometra od prostora predviđenog za takmičenje. Tehnički sastanak biće realizovan u subotu 24. februara, dok je za takmičarski dan predviđena nedelja 25. februar.

Muška seniorska trka po planu je da startuje u 11:55 časova i pred takmičarima će se naći 9 kilometara i 280 metara (5 krugova po 1860 metara). Na startu je predviđeno da se pojavi 29 klubova iz 18 država. Ekipe su sačinjene od četiri člana, dok se za ekipni plasman boduju tri najbolje plasirana.

Goran Čegar, predsednik AK Apatin, izjavio je:

  • Ponosan sam na činjenicu da ekipa Apatin treću godinu za redom predstavlja Opštinu Apatin, Srpski atletski Savez i Republiku Srbiju na ovom najjačem evropskom klupskom takmičenju, na koje smo se plasirali osvajanjem šampionske titule prvaka Srbije na Prvenstvu Srbije u krosu koje je održano u oktobru 2023. godine u Surčinu. Kup evropskih šampiona je jedno od najstarijih takmičenja iz kalendara Evropske atletske federacije, u muškoj seniorskoj konkurenciji ovo će biti 59. izdanje.

Naša ekipa iako nije imala uslove za obavljanje adekvatnih priprema, dostojno će reprezentovati svoj grad, svoju zemlju i hrabro se upustiti u borbu sa sjajnim ekipama iz čitave Evrope koje su se uz pojačanja specijalno pripremale za nastup.

  • Atletski klub Apatin na takmičenju neće imati službeno lice iz razloga što je kompletan finansijski trošak učešća finansiran sopstvenim sredstvima, tako da je prioritet dat na učestvovanje takmičara, i donesena je odluka da ja kao službeni predstavnik kluba ostanem u Srbiji – kaže Čegar.

Velika je čast za naš tim što će treću godinu za redom učestvovati na Kupu Evropskih šampiona (2022. godine održano u Portugaliji, 2023. godine u Španiji) gde je ekipe prikupila veliko međunarodno iskustvo. Svakako nastupi na Kupu šampiona u krosu Atletski klub Apatin svrstavaju u red klubova koji se nalaze u samom vrhu što se tiče broja nastupa na ovom sjajnom evropskom klupskom takmičenju. Idemo dalje u nove rezultate i pobede.

  • Zahvalio bi se Srpskom atletskom Savezu i selektoru Edinu Zukoviću na tehničkoj podršci tokom procesa registracije, posebnu zahvalnost dajem kompaniji Ardu sport iz Užica na čelu sa vlasnikom Aleksandrom Arsićem koji su ekspresno odradili kompletnu sportsku opremu za naš tim specijalno namenjenu za ovo takmičenje, takođe zahvalio bih se medijima na podršci. Lepo je biti deo istorije sa lepim stvarima i dobrim delima – zaključuje prvi čovek Atletskog kluba Apatin Goran Čegar.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Rvački klub Radnički Sombor nastavlja da žanje uspehe
Seniori AK Apatin 28. ekipno na Kupu Evropskih šampiona u krosu

Kategorije

Izbornik