Mladi

SEC: Održana obuka za vršnjačke edukatore/ke u oblasti brige o mentalnom zdravlju mladih

 

  • U Somborskom edukativnom centru održana je dvomodularna obuka za vršnjačke edukatore/ke u oblasti brige o mentalnom zdravlju mladih. Obuka je realizovana u okviru projekta „Klub za mentalno zdravlje kao značajan segment omladinskog centra u Somboru”

Mladi su tokom obuke stekli veštine i znanja koje se tiču radoničarskog rada koje će nakon obuke primeniti u praksi koja podrazumeva dalje informisanje njihovih vršnjaka o temi mentalnog zdravlja i aktivnostima koje se u Gradu Somboru u ovoj oblasti realizuju.

Za mlade je organizovana i studijska poseta Omladinskom savezu udruženja OPENS. Tokom posete učesnici obuke su mogli da čuju više o tome kako funkcoiniše neformalna mreža podrške mladima u oblasti mentalnog zdravlja „Sazvežđe“, kao i da podele svoja iskustva i potrebe kada je reč o osnivanju Kluba za mentalno zdravlje u Somboru.

Projekat „Klub za mentalno zdravlje kao značajan segment omladinskog centra u Somboru” realizuje Somborski edukativni centar u partnerstvu sa Omladinskim savezom udruženja „OPENS”  uz finansijsku podršku Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije.

Galerija:


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

 

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Održan međunarodni 13. Fizi Bizi Fest
Somborski edukativni centar: Obuka za vršnjačke edukatore/ke u oblasti prevencije diskriminacije

Kategorije

Izbornik