Kultura

Šareni vokali na radost dečju radost publike

 

  • Publika u Somboru, prvenstveno ona najmlađa, prve subote ovog meseca, 2. aprila imala je priliku da uživa na 12. Dečijem muzičkom festivalu „Šareni vokali“, koji je i ove godine potvrdio da je jedan od najboljih regionalnih festivala namenjen deci

Festival je održan u Narodnom pozorištu Sombor, u organizaciji Somborskog pevačkog društva, a pod pokroviteljstvom Grada Sombora. Na ovogodišnjem festivalu, inspirisanim „raspevanom džunglom“, predstavila su se deca iz Republike Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, a festival je, kao i svake godine, ocenjivao i nagradio isključivo vokalne sposobnosti mladih talenata, uzrasta od 6 do 15 godina, koji su se takmičili u tri uzrasne kategorije, u kojima su im i dodeljene nagrade.

Uručene su i nagrade publike, koje su pripale u Vandi Vaci i Oliveri Arsić; nagrada dečijeg žirija koja je pripala Oliveri Arsić; a za scenski nastup nagrađena je Ena Maslać.

Hor „Šareni vokali“ nagrade je dodelio Oliveri Arsić, Vandi Vaci i Lani Paović. Nagrade za festivalsku biografiju pod nazivom „Šarena Bjanka“ pripale su Jani Crnomarković i Korini Postružin, a glavna nagrada, gran pri 12. festivala „Šareni vokali“, pripala je Urošu Botunjcu koji je izveo pesmu „Čudan lavež“.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Somborska Biblioteka: Predstavljanje knjige Sinkopa Branke Selaković
Narodno pozorište Sombor: Predstava KAŠTEL U JEZERU ušla u selekciju XXIV Teatar Festa „Petar Kočić“ u Banjaluci

Kategorije

Izbornik