Ekonomija

Saopštenje povodom problema u snabdevanju prirodnim gasom u Apatinu

Zgrada Skupštine opštine Apatin

  • Nakon mnogobrojnih obraćanja građana Apatina u vezi problema koje imaju sa snabdevanjem prirodnim gasom, te nemogućnosti da njime zagreju svoje domove, opština Apatin apeluje na Srbijagas da u skladu sa saopštenjem koje je ta kompanija izdala, postupe u najkraćem vremenskom roku i omoguće za sve građane opštine Apatin nesmetanu isporuku pomenutog energenta

Tim povodom, pomoćnik predsednice opštine Apatin za komunalnu oblast i ruralni razvoj Tomislav Silađi je rekao:

  • Opština Apatin je prethodne dve godine putem konkursa u saradnji sa Ministavom rudarstva i energetike omogućila da 150 domaćinstava naše opštine svoje kotlove na čvrsta goriva zameni novim, ekološki prihvatljivijim, dok se trenutno sprovodi projekat gde će 11 ustanova na teritoriji naše opštine takođe svoje dotrajale kotlarnice zameniti novim, na prirodan gas. Primere dobre prakse ćemo slediti i ubuduće, te se nadamo da će i Srbijagas pratiti ovaj trend, kako bismo zajedno nastavili sa idejom prelaska na ekološki prihvatljiviji način grejanja za sve naše sugrađane.

 

SAOPTENJE SRBIJAGASA

U vezi sa problemom u snabdevanju potrošača prirodnim gasom na distributivnoj gasnoj mreži niskog pritiska (DGM Apatin), koja je u nadležnosti ODS JP „Srbijagas“, Radna jedinica Novi Sad, obaveštavamo naše kupce o sledećem:

Javno preduzeće „Srbijagas“ ulaže maksimum napora da reši problem sa kojim je deo građana Apatina suočen poslednjih nekoliko dana,  a koji je nastao zbog smanjenog kapaciteta gasa u distributivnoj gasnoj mreži.

Saglasno Planu investicija preduzeća „Srbijagas“, realizacija projekta u Apatinu će započeti u najkraćem mogućem roku.

Problem koji je nasleđen od preduzeća „APA-GAS“, od kojeg je JP „Srbijagas“ preuzelo mrežu na ovom području, a koji je trenutno izražen zbog povećane potrošnje gasa zbog niskih temperatura, biće rešen izgradnjom još jedne merno-regulacione stanice.

Projektovanje ovog objekta je završeno, a njegova izgradnja  i završetak zacrtano je Programom poslovanja preduzeća „Srbijagas“ i stavljeno je u prioritetne investicione projekte preduzeća u 2024. godini.

 

Novi Sad, 10. januara 2024. godine                   

Služba za odnose s javnošću i marketing


 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Prijave za poslodavce za dualno obrazovanje otvorene do 15. januara
Miljana Rabrenović: Mnoštvo investicija u protekle 4 godine u Kruščiću

Kategorije

Izbornik