Sport

Rvači Radničkog Sombor osvojili novu titulu ekipnog šampiona države

 

U subotu, 13. maja održano je Prvenstvo Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom u uzrastu U15 u Kanjiži. Rvači „Radničkog“ iz Sombora su ostvarili vrhunski rezultat osvojivši ekipno prvo mesto od 27 klubova i 127 takmičara

U kategoriji do 62 kg David Mazinjanin je sa 4 dominantne pobede tehničkim tušem i bez jednog izgubljenog boda osvojio zlatnu medalju i time pokazao da se na njega može ozbiljno računati za reprezentaciju Srbije. Zlatnu medalju osvojio je i Kristian Dobi u kategoriji do 48 kg koji je u sva tri meča lako savladao protivnike. Kristianu je u poslednje dve godine izmicala zlatna medalja sa prvenstva države, da bi konačno ove godine osvojio očekivano zlato.

U kategoriji do 85 kg Srđan Todorović sa tri pobede ulazi u finale i u finalu gubi meč. Srđan je u četvrtfinalu pobedio reprezentativca Srbije i osvajača medalje sa Balkanskog prvenstva, ali svojom nepažnjom gubi finalni meč i osvaja srebrnu medalju. U kategoriji do 57 kg Uroš Ilić je sa 4 pobede i jednim porazom osvojio bronzanu medalju u konkurenciji od 24 takmičara prikazavši odlične borbe. U kategoriji do 68 kg Mladen Batalo sa tri pobede i jednim porazom osvoja bronzanu medalju. Nikola Gunj u kategoriji do 100 kg osvaja takođe bronzanu medalju. Milošu Ranisavljeviću u kategoriji do 41 kg za nijansu izmiče treće mesto i morao se zadovoljiti četvrtim mestom. Peta mesta zauzeli su: Ilija Hinić, Jovan Kosovac i Nemanja Lončarević. Bez plasmana ostali su Marko Mamula i Filip Lakatoš.

Sve pohvale ovoj mladoj ekipi koja se pokazala odlično iako je više od pola ekipe bila dve godine mlađa od svojih rivala. Ovo je vrhunski rezultat za ovako mladu ekipu koja je ubedljivo osvojila titulu državnog šampiona.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

43. Somborski polumaraton: Ni kiša ni loše vreme nisu smetali, Denis Firulović pobednik  
Predavanje na temu redukcije telesne mase i sadržaja masti

Kategorije

Izbornik