Sport

Rvački klub Radnički: Dugovečna trofejna sportska porodica

Naslovna fotografija: Nagrađene takmičarke i takmičari za rezultate u 2023. godini

  • Na originalan način, predstavnici najtrofejnijeg somborskog sportskog kolektiva, Rvačkog kluba Radnički, organizovali su poslednjeg februarskog petka trodelnu redovnu godišnju skupštinu. Događaj su svojim prisustvom uveličali Sreten Damjanović, koji je za vreme dok je bio član ovog kluba – tada pod nazivom Elektrovojvodina, postao prvak sveta, učesnik-rekorder jedanaest olimpijskih igara, kao i predstavnici rvačkog kluba iz Donjeg Miholjca, Republika Hrvatska

Najpre, u konferencijsko-trofejnoj sali Gradske hale „Mostonga“ održan je radni deo. Nakon izbora radnog predsedništva, u kojem su bili predsednik Kluba Vladimir Krstić i treneri Igor Frgić i Milan Marić, zapisnik je vodila Adriana Frgić, saopšten je Izveštaj o radu u protekloj godini. Trener Marić saopštio je i ovom prilikom rezultate za svako poštovanje; klub je izašao sa svim uzrasnim selekcijama na 47 takmičenja tokom 2023. godine a 80 imena okitilo se medaljama. Trećim mestom u Prvoj ligi Srbije ostvaren je još jedan cilj.

  • Možemo se pohvaliti velikom saradnjom roditelja. Mi smo jedna velika porodica – pomalo u emotivnom tonu rekao je predsednik Krstić. I dopunio: – Rvanje nije igra. Deca danas moraju biti u sportu. Uz rad i talenat, prijateljstvo je iznad svega i ono jedan od glavnih pokretača svih rezultata.

Biljana Milivojević, računopolagač, podnela je finansijski izveštaj, napomenuvši da je klub primer uzornog poslovanja.

Usledila je dodela priznanja. Za 25 godina trenerskog rada, nagrada je dodeljena Igoru Frgiću, dok je Milan Marić, koji je po četvrti put postao veteranski prvak sveta – darovan šampionskim pojasom, izrada poznate saračke radionice Đuran, kao i Vladimir Krstić, uz obrazloženje da je najbolji predsednik kluba u 112 godina istorije ovog kolektiva.

Na listi takmičarki i takmičara kluba našlo se jedanaest imena, u svim uzrasnim kategorijama, od najmlađih pinoira, pa do seniora: Sonja Ilić, Danijel Bojanić, Adrian Dobi, Iroš Ilić, Jovan Kosovac, David Mazinjanin, Srđan Todorović, Kristian Dobi, Milan Tolić, Stefan Lišćević i Srđan Kovač, kome je pripala i jedna od šest povelja, za rezultate postignute u sastavu reprepezntacije Srbije na međunarodnim takmičenjima.

Povelje za unapređenje rvačkog sporta u Somboru, dobili su Sreten Damjanović, Martin Kolović, Dejan Kondić, Tatjana Latas i Siniša Stričević.

Potom je usledio jednoipočasovni trening da bi događaj bio zaokružen zaskuskom za koju su se osim članova predsedništva i predsednika kluba, jednako pobrinuli i roditelji kao i prijatelji Rvačkog kluba Radnički Sombor.

Galerija:


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Seniori AK Apatin 28. ekipno na Kupu Evropskih šampiona u krosu
Ekipno 1. mesto za Klub dizača tegova Radnički Sombor

Kategorije

Izbornik