Sport

Rukometni savez Vojvodine: Osvrt na završetak jesenje sezone u Prvoj ligi Vojvodina u takmičarskoj 2022/23. godini

 

Sezona 2022/2023. za Prvu ligu Vojvodina došla je do kraja jesenjeg dela takmičenja, pa je tako red da istaknemo neke pojedinosti u vezi sa dosadašnjim rezultatima, objavljuju na svom portalu iz Rukometnog saveza Vojvodine

Kada je u pitanju takmičenje u ženskoj ligi, prvo mesto, sa maksimalnim učinkom iz 8 utakmica (16 bodova), zauzima ekipa RK Ruma, dok su druga ekipa Železničara iz Inđije sa 14 bodova i Spartak iz Debeljače sa 12, na drugom i trećem mestu. U konkurenciji muškaraca prvo mesto na tabeli dele Potisje Pleteks iz Ade i Lavovi iz Bačke Palanke, sa istim brojem bodova (19), dok su iza njih Jedinstvo iz Novog Bečeja i ’’Vojvoda Stepa’’ iz istoimenog mesta sa po 15 bodova.

Na listi strelaca među damama vodeću poziciju zauzima sa 70 golova Anželi Lovre iz RK Laki iz Crvenke, 64 dala je Milica Aćimović iz Slovena, Ruma, a 58 Mirjana Galin iz zrenjaninskog Proletera. Među njihovim muškim sportskim kolegama, prvi strelac je Aleksa Đukanović iz Lavova (108 golova), slede ga Milan Spasić iz ’’Jabuke’’ – istoimenog mesta (97 golova) i Mirko Gaković iz Mladosti TSK  iz Bačkog Jarka (83 gola).

Podaci govore da su najposećenije bile utakmice RK Potisje Pleteks i Jabuke, a na tribinama kada su igrale ženske ekipe najviše gledalaca imale su devojke Spartaka i Slovena.

Drugi deo prvenstva počeće po predviđenom календару, a do tada svima želimo ugodne praznike i uspešnu novu godinu – zaokružuju čestitkom u RSV ovaj kratak a jezgrovit osvrt.

Podsetimo da je Ženski rukometni klub Ravangrad iz Sombora prvi put u 66 godina dugoj istoriji somborskog ženskog rukmeta, doneo odluku da istupi iz takmičenja, u prvenstvenoj 2022/23. godini u aktuelnom sastavu Prve lige Vojvodina pa je jesenja sezona okončana sa jedanaest, umesto sa dvanaest ekipa u ženskoj konkurenciji.

Izvor: https://rsv.co.rs/

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Klikom na gornji link slušate internet program Novog Radio Sombora istovremeno dok čitate rubriku

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci

Rvački klub Radnički Sombor: Otišli u Novi Sad po nove trofeje
“Будимо здрави“ – у Колуту

Kategorije

Izbornik