Najnovije

Rok za uplatu 1. rate poreza na imovinu: 14. februar

Foto: Zgrada Gradske uprave Sombor (Arhiva Novog Radio Sombora, foto: Srđan Ačanski)

  • Gradska uprava Grada Sombora, Odeljenje lokalne poreske administracije, podseća obveznike – fizička lica, preduzetnike i pravna lica da 14. februara 2024. godine dospeva prva akontacija za uplatu godišnjeg poreza na imovinu za 2024. godinu u iznosu poslednje rate obaveze (novembarska rata) utvrđene za prethodnu godinu

Osim toga, dospeva i prva akontacija za uplatu komunalne takse za isticanje firme u visini obaveze za poslednje tromesečje prethodne godine.

Takođe, po osnovu naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine, do utvrđivanja ove naknade za 2024. godinu, plaća se mesečna akontacija, u roku od 15 dana po isteku meseca, u visini mesečne obaveze za prethodnu godinu.

Ukoliko se novim rešenjem utvrdi veći iznos obaveze, nego što je plaćena akontacija, razliku je potrebno uplatiti u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja.

Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreskih obaveza, obveznici ne podležu obračunu i naplati zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata.

Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti Odeljenju lokalne poreske administracije, šalter 2 i 3 Uslužnog centra (zgrada „Županije“) ili na telefone 025/468-152, 025/468-198.


 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Unapređenja digitalnih veština starijih građana Srbije: „Sve je lako kad znaš kako“
Policijska uprava Sombor: Uhapšen zbog oružja i droge

Kategorije

Izbornik