Ekonomija

Rok za prijavu za „Inženjerku godine“ u Srbiji produžen

 

  • Privredna komora Srbije, kompanija Siemens Srbija i Udruženje „Inženjerka godine“ produžili su rok za slanje nominacija za inženjerku 2023. godine do 5. maja, kako bi pružili priliku što većem broju kandidatkinja da učestvuje u predstojećem izboru za najinspirativniju ženu u domaćem inženjerstvu

Inicijativu „Inženjerka godine“ pokrenule su ove tri organizacije sa ciljem da motivišu mlade žene, posebno učenice srednjih škola, da se odluče za studije i kasniju karijeru u oblasti STEM-a (nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike). Tim povodom, 7. aprila raspisan je izbor za inženjerku godine u Srbiji, a prijava će biti otvorena još dve nedelje odnosno do 5. maja.

Organizatori pozivaju inženjerke iz čitave Srbije da se prijave na pomenuti izbor kako bi ličnim primerom ohrabrili što više devojaka da odaberu karijeru u području STEM-a i na taj način doprineli većem udelu žena u ovoj oblasti. Uz podsećanje da budućnost sveta, ekonomskog i tehnološkog razvoja leži u rukama inženjerstva, pomenuti izbor je prilika da srpska i šira javnost čuju inspirativne priče inženjerki iz različitih branši (tehničkih, mašinskih, tehnološko-metalurških i (bio)medicinskih nauka, informatičarki, matematičarki i drugih).

Prijava za „Inženjerku godine“ obavlja se onlajn, putem jednostavnog obrasca za registraciju: www.inzenjerka-godine.rs/sr/pr…, a više informacija o konkursu i inicijativi dostupno je na ovom veb-sajtu. Kandidatkinje mogu same da se prijave ili, uz njihovu saglasnost, to može da učini poslovna organizacija u kojoj su zaposlene.

Ko može biti „Inženjerka godine? U fokusu ovog izbora nisu inženjerska dostignuća kandidatkinja, već njihov potencijal da budu primer i inspiracija mladim ženama prilikom odabira budućeg zanimanja. Nakon analiziranja pristiglih prijava, biće odabrano 10 kandidatkinja koje će javnosti biti predstavljene u maju. O tome ko će ove godine poneti nagradu „Inženjerka godine“ odlučivaće žiri sastavljen iz četiri grupe članova (kandidatkinje među sobom, predstavnici medija, učenici i profesori srednjih škola, predstavnici organizatora i partnera), a nagrada će biti uručena na svečanosti u junu ove godine.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Prijava za subvencije za kvalitetna priplodna grla od 18. aprila
Uručeni ugovori za 99 poljoprivrednih proizvođača putem konkursa Agrobiznis centra u Somboru

Kategorije

Izbornik