Sport

Reprezentativac somborskog Ravangrada Stefan Lazić 5. na Balkanu

 

  • Balkanski šampionat za decu u karateu održan je u najvećem gradu Turske. Istanbul je bio domaćin predstavnicima 12 reprezentacija, država Balkana, od 31. maja do 2. juna

Karate klub „Ravangrad“ Sombor je imao predstavnika, u sportskim borbama, u kategoriji  -45KG – pioniri. Valja odmah napomenuti da je ovo i najveće internacionalno takmičenje u karateu za ovaj uzrast.

Stefan Lazić je dostojno predstavljao Republiku Srbiju, Grad Sombor i svoj matični klub, „Ravangrad“. U kategoriji koja je okupila 22 takmičara, Stefan je zauzeo 5. mesto.

U prvom kolu je pobedio reprezentativca domaće Turske, u 2. kolu i takmičara iz Albanije. Nakon toga je izgubio od predstavnika Bosne i Hercegovine, koji je bio i finalista i samim tim je dobio šansu da se u dva repasaža bori za bronzanu medalju.

U prvom repasažnom meču Stefan je savladao još jednog reprezentativca Turske, ali nažalost u poslednjem repasažu je izgubio bronzano odličje.

Rukovostvo Kluba kao i njegov trener Slavko Vuković kažu da je reč o veoma zapaženon rezultatu za ovog mladog sportistu, pred kojim se očekuje blistava karijera u karate sportu.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Boćari somborskog Ravangrada osvojili Kup Vojvodine
Medalje za rvače somborskog Radničkog u Puli i Zrenjaninu

Kategorije

Izbornik