Mladi

Renovirani Omladinski centar za unapređenje života mladih u Somboru

 

  • U Ministarstvu turizma i omladine upriličena je ovog utorka 11. aprila, dodela ugovora za uspostavljanje omladinskih centara

Gradu Somboru su za realizaciju projekta uspostavljanja Omladinskog centra dodeljena sredstva u iznosu od 24 miliona dinara, a potpisivanju Ugovora, prisustvovao je gradonačelnik, Antonio Ratković.

U prostoru renoviranog Omladinskog centra biće smeštena Kancelarija za mlade, kao i nevladine organizacije usmerene na rad sa decom i omladinom.

Programi koji će udruženja sprovoditi u Omladinskom centru će biti zasnovani na metodama neformalnog obrazovanja, na principima i standardima koji doprinose visokom nivou kvaliteta rada, što za krajnji cilj i rezultat ima pružanje adekvatne edukacije i podrške deci i mladima, kao primarnim ciljnim grupama organizacije.

Osim toga, težiće se unapređenju znanja, veština, sposobnosti i kvaliteta slobodnog vremena dece i mladih kroz različite vidove vaspitno-obrazovnih aktivnosti i volonterizma mladih, unapređenju znanja i veština koje putem formalnog i neformalnog obrazovanja doprinose tome da mladi budu konkurentniji na tržištu rada, ličnog i socijalnog razvoja mladih putem pružanja kontinurane podrške i praćenja mladih kroz različite vidove neformalno-obrazovnih aktivnosti.

Ministarstvo je zaključilo ugovore i sa gradovima Niš, Subotica i Novi Pazar.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

BIBLIONET u Somboru sa ovogodišnjom temom: Deca i mladi – biblioteke za nove generacije
„U bojama dece“ – festival za učenike od 1. do 4. razreda

Kategorije

Izbornik