Sport

Rekordan broj trkača na 44. Somborskom polumaratonu najuspešniji Đuro Borbelj i Slađana Stamenković

Start maratona foto:© AcanskiS

  • Popularni „Boston na Balkanu“ ili 44. Somborski polumaraton ove godine okupio je rekordan broj trkača koji su trčali trke 21,14,10 i 7 km. Najuspešniji bili su Đuro Borbelj iz Apatina i Slađana Stamenković iz Banatskog Brestovca.

Najstariju uličnu trku u zemlji trčalo je više od hiljadu trkača, a na trci od 21 kilometra najbrži je bio Đuro Borbelj iz Apatina, dok je u konkurenciji žena najuspešnija bila Slađana Slađana Stamenković iz Banatskog Brestovca.

„Jako toplo vreme, ali trčao sam taktički i moju brzinu na kraju iskoristio. Fenomenalna organizacija i mnogo publike je izašlo i podržalo nas. Konkurencija izuzetno jaka“, rekao je Đuro Borbelj iz Apatina, pobednik polumaratonske trke u Somboru.

„Bilo je prilično toplo ali to nam nije pokvarilo ovaj sportski dan. Odlična organizacija, tako da sam mogla da se fokusiram samo na svoje trčanje i borbu za prvo mesto. Od starta sam zadala dobar tempo i trudila se da održim prednost do kraja“, izjavila je Slađana Stamenković iz Banatskog Brestovca,pobednica polumaratonske trke u Somboru.

Polumaraton pod sloganom „Čista lepota“ obogatile su i trke na 7 ,10 i 14 km.

„Lep,sunčan dan, rekordan broj trkača iz petnaest zemalja. Čitav trkački region danas je u Somboru“, opisao je događaj rekao je Damir Marković, predsednik ARK „Somaraton“ Sombor.

Somborski polumaraton četrdeset četvrti put održan je u organizaciji ARK „Somaraton“ uz podršku Grada Sombora.

foto:© AcanskiS

srdjan.acanski

#rtv #rtvojvodine

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio24

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Somborski KK Ravangrad uspešan na Kupu Srbije
2🥇 2🥈3🥉 = 7 medalja za takmičare Karate klub „Dušan Staničkov“ Sombor

Kategorije

Izbornik