Sindikat

Razgovori sindikalaca RGZ sa poslaničkim grupama

 

  • Tri sindikata Republičkog geodetskog zavoda, Jedinstvena organizacija sindikata, Sindikat Nezavisnost i Sindikat zaposlenih RGZ ASNS su se pismom obratili svim poslaničkim grupama u Narodnoj skupštini Republike Srbije. U obraćanju su ukazali na brojne probleme koji u dužem periodu postoje u radu RGZ. Poseban akcenat je stavljen na grubo kršenje sindikalnih i prava iz radnog odnosa, progon i diskriminaciju sindikata i situaciju koja je nastala povodom informatičkog kolapsa u kome se RGZ našao 14. juna ove godine

Na poziv sindikata do sada su se odazvale poslaničke grupe: MORAMO ZAJEDNO (sastanak održan 2. septembra), SRPSKI POKRET DVERI – PATRIOTSKI BLOK (sastanak održan 5. septembra) i ZELENO-LEVI KLUB, NE DAVIMO BEOGRAD, MORAMO (sastanak održan 2. septembra).

Za naredne dane najavljeni su sastanci i sa drugim poslaničkim grupama aktuelnog saziva Narodne skupštine.

U održanim razgovorima izneti su brojni primeri nezakonitosti u radu rukovodstva RGZ i diskriminacije nad zaposlenima. Poslanici su informisani o zapažanjima sindikata po pitanju nagomilanih i nerešenih predmeta, načina prijema novih kadrova, materijalnog položaja zaposlenih, statusa Zavoda, o najavi transformacije RGZ i nastavku reformi i završetku postupka digitalizacije.

Poslanici su izrazili visok stepen razumevanja za navode sindikata i ponudili svu potrebnu pomoć u iznalaženju najpovoljnijih rešenja u cilju zaštite osnovnih ljudskih prava i sindikalnih sloboda kao i na planu stabilizacije situacije u ovoj instituciji.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Sindikat „Nezavisnost“ Zabela i Košarkaški savez Srbije: Prvi put u svetu – turnir 3×3 u kaznenoj ustanovi!
Kad basket ne zna za granice: Pobeda života i solidarnosti u KPZ ZABELA

Kategorije

Izbornik