Najnovije

Protiču radovi na novom parkingu u Somboru

Foto: Srđan Ačanski

  • Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast komunalnih delatnosti i investicija Đorđe Zorić, obišli su danas radove na izgradnji parkinga na prostoru nekadašnjeg preduzeća „Prokupac“, gde su sa predstavnicima izvođača radova „Džimi commerce“ d.o.o. Bezdan, razgovarali o dinamici radova i planiranom završetku

Gradonačelnik Ratković je tom prilikom izjavio kako će izgradnja ovog parkinga značiti svim građanima jer će biti smanjen problem nedostatka parking mesta u centru grada i dodao kako ovo nisu jedini infrastrukturni radovi koji se odvijaju u gradu.

  • Na naše veliko zadovoljstvo počeli su radovi na izgradnji novih parking mesta ovde na mestu bivšeg „Prokupca“. Počela je prva faza radova koja obuhvata izgradnju 80 parking mesta, zida oko parcele, kanalizacije, kao i postavljanje javne rasvete. U drugoj fazi će se izgraditi zgrada za potrebe „Parking servisa“, a imamo u planu da radimo dokumentaciju i da izgradimo još jedan nivo koji će obezbediti još novih parking mesta za naše sugrađane. Kompletni radovi će koštati oko 28 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Sombora. U prošloj godini smo završili 65 parking mesta na Staparskom putu, a ove godine smo kroz projekat kružnog toka uradili parking mesta ispred Sokolskog doma i Osnovnog suda. Plan nam je da u narednoj godini pripremimo projektno – tehničku dokumentaciju za Vojvođansku ulicu kako bi u narednim godinama i tamo rešili problem nedostatka parking mesta. Pored ovih radova, u toku su pripremni radovi za asfaltiranje neasfaltiranih ulica, a trenutno se radovi odvijaju na izgradnji ulice Jovana Dučića. Ako nam vremenski uslovi dozvole, do kraja godine planiramo da završimo deset ulica. Za 2024. smo opredelili oko 100 miliona dinara za nastavak uređenja neasfaltiranih ulica i verujem da ćemo u narednim godinama uspeti da asfaltiramo sve neasfaltirane ulice na zadovoljstvo svih naših sugrađana – izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković.

Prema rečima gradonačelnika Ratkovića, za svaku neasfaltiranu ulicu se radi planska dokumetacija, rešavaju imovinsko – pravni odnosi, koji predstavljaju najveći problem i zbog kojih se nije ranije pristupilo asfaltiranju, a kada sve bude spremno, uporedo se rade vodovod i kanalizacija kako ne bi bilo potrebe za naknadnim sečenjem asfalta. U ovoj godini su asfaltirane neasfaltirane ulice Baljalučka, Slavonska, Dvorska, Mali sokak i Svetog Arhiđakona Stefana u Somboru, kao i Petra Preradovića u Bačkom Bregu. Uz to. trenutno se radovi izvode u ulicama Jovana Dučića i Pavla Vujisića, nakon čega će biti nastavljeni u ulicama Simele Šolaje, Majora Tepića, Miodraga Petrovića Čkalje i Svetog Nikole.

Takođe, počeli su radovi na pripremi terena za izgradnju brze saobraćajnice „Osmeh Vojvodine“, a sredinom decembra očekujemo početak radova na izgradnji prve faze u dužini od 2,5 kilometara.


Fotografije: Srđan Ačanski

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Jednokratna novčana pomoć srednjoškolcima na teritoriji Grada Sombora
MUP Sombor: Uhapšen osumnjičeni za trgovinu drogom

Kategorije

Izbornik