Ekonomija

Protiču radovi na izgradnji novog kružnog toka u Somboru

 

  • Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, danas je zajedno sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga Goranom Nonkovićem, članom Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije Đorđem Zorićem i direktorkom JKP „Prostor“ Snežanom Cico, obišao radove na rekonstrukciji raskrsnice ulica Venac vojvode Petra Bojovića, Venac vojvode Stepe Stepanovića i Arsenija Čarnojevića u Somboru

Prema rečima gradonačelnika, rekonstrukcijom je predviđena izgradnja kružnog toka na ovoj raskrsnici, kao i parking mesta ispred Sokolskog doma i Osnovnog suda. Novi kružni tok omogućiće bolju iskorišćenost raspoloživog prostora i veću protočnost saobraćaja.

  • Ovom investicijom ćemo znatno smanjiti gužve i zastoje, te obezbediti visok stepen sigurnosti svim učesnicima u saobraćaju – istakao je gradonačelnik Ratković, i pojasnio: – Osim izgradnje kružnog toka, u toku je i izgradnja servisne saobraćajnice između kružnog toka, predškolske ustanove i vrtića, kako bi roditeljima i deci bilo omogućeno bezbedno zaustavljanje i prilaz ovim objektima. Takođe, u toku su radovi na rekonstrukciji trotoara, kao i izgradnja biciklističke staze u ulici Venac vojvode Stepe Stepanovića, u delu od ulice Arsenija Čarnojevića do ulice Staparski put. Sombor je biciklistički grad. Na to nasleđe smo posebno ponosni i trudimo se da ga očuvamo – poručio je gradonačelnik Sombora.

Uporedo sa pomenutim radovima teče i izmeštanje eletro i vodovodnih instalacija, kao i prilagođavanje javne rasvete novom kružnom toku, kako bismo tehnički i estetski uskladili celinu koja će predstavljati bezbedno i prijatno okruženje za vozače, bicikliste i pešake.

Vrednost ove investicije iznosi više od 61 milion dinara, a Grad Sombor će nastaviti sa obnavljanjem saobraćajne infrastrukture u Somboru, u cilju poboljšanja efikasnosti transporta ljudi, robe i usluga, ali i podizanja nivoa bezbednosti učesnika u saobraćaju.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

JKP Vodokanal Sombor: Plansko ispiranje vodovodne mreže
Početak radova na pontonskom mostu ka Apatinu

Kategorije

Izbornik