Sindikat

Promovisana digitalna Baza podataka UGS „Nezavisnost“

 

  • Digitalna Baza podataka Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ sadržaće podatke o članstvu, povereništvima u preduzećima i ustanovama, granskim i teritorijalnim organima i telima, sekcijama, centrali…

Demonstracija jedinstvene sindikalne Baze podataka u vlasništvu UGS „Nezavisnost“, koja će se interno koristiti na svim nivoima organizovanja ove reprezentativne sindikalne organizacije održana je u sredu 15. marta, u beogradskom hotelu Mažestik.

Skupu su prisustvovali predstavnici granskih sindikata, centrale i stručnih službi a u demonstraciji su učestvovali izvršni sekretar UGS „Nezavisnost“ Miloš Miljković, stručna saradnica Aleksandra Vitorović i Vitomir Ognjanović, direktor firme Simplicity koja je kreirala digitalnu bazu.

U ovom digatalnom formatu biće sistematizovani podaci o sindikalnom članstvu, povereništvima u preduzećima i ustanovama, granskim i teritorijalnim organima i telima, sekcijama i centrali „Nezavisnosti“.

Baza će sadržati i druge podatke važne za rad sindikata kao i ključna dokumenta – statute, programe, rešenja o registraciji, kolektivne ugovore, pravilnike, sporazume, informacije o članstvu u međunarodnim sindikalnim asocijacijama i drugo.

Digitalna evidencija će značajno olakšati svakodnevni rad i aktivnosti UGS „Nezavisnost“, kao i kreiranje raznih analiza, istraživanja i izveštaja.

Prilikom prikupljanja podataka strogo će biti poštovan Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, a baza biti efikasno zaštićena od zloupotreba.

Baza podataka UGS „Nezavisnost“ proizvedena je u okviru projekta „Sindikati za pravedan oporavak“ koji je podržala Evropska konfederacija sindikata uz finansijsku pomoć Evropske unije.

Novinar: Svetozar Raković 

Izvor i fotografije: Nezavisnost.org

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Stop nasilju nad prosvetnim radnicima na radnom mestu!
UGS NEZAVISNOST: Dođite da podržimo prosvetne radnike!

Kategorije

Izbornik