Kultura

Anita Beretić promoviše novu knjigu, uz humanitarnu notu

 

  • Gradska biblioteka Karlo Bijelicki organizuje promociju knjige PEČAT POTPIS DELOVODNI BROJ, naše sugrađanke, Anite Beretić. U književnoj večeri će, uz autorku, učestvovati Dragana Đapić, dugogodišnja kulturna aktivistkinja, Dragan Banjac, iskusni novinar iz Beograda i Nataša Turkić, direktorka somborske Biblioteke. Program je zakazan za petak, 23. septembar, u 18 časova, u Sali dečjeg odeljenja Biblioteke (Trg cara Lazara 3)

Anita Beretić, rođena 1962. godine u Dubrovniku i tu činjenicu rado ističe. Iako je splet životnih okolnosti odveo drugoj kući, u vojvođansku ravnicu, u naš Sombor, dok je delom Grad ostao njeno obeležje.

U osnovi, učiteljica, profesorka književnosti, a opet po životnim okolnostima, a i njenom karakteru, uvek aktivistkinja, uvek u borbi za pravdu, ljudska prava i slobodu. Autorka je autobiografskog romana „Eksperiment je uspeo, žabe su skuvane“ (2015) i zbirke pesama „Dan kada oblak nije postojao“ (2020).

Sav prihod od prodaje knjiga Anite Beretić ići će u humanitarne svrhe, za dalje lečenje Somborske Dragane Prosinger, dvostruke doktorantkinje.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

„Изнад Истока и Запада“ у Народном позоришту Сомбор
“Crteži” umetnice Marije Paunović u Somboru

Kategorije

Izbornik