Kultura

Promocija monografije „Sombor-muzičko nadahnuće“ Petra Stojkova

 

  • Udruženja građana „Norma“ bilo je u Velikoj sali zgrade Županije organizator promocije monografije „Sombor – muzičko nadahnuće“, autora Petra Stojkova

U ime lokalne samouprave, prisutne sugrađane pozdravio je pomoćnik gradonačelnika za oblast kulture i turizma Uroš Buzadžić.

  • Dame i gospodo, poštovani dragi sugrađani, izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu da vas pozdravim ispred lokalne samouprave. Okupili smo se ovde kako bi prisustvovali promociji knjige „Sombor – muzičko nadahnuće“, kako bi naučili nešto novo o našem gradu, o našem lepom Somboru iz neke drugačije perspektive. Grad Sombor je odgovoran i nastaviće da podržava stvaralaštvo u ime i slavu grada, a ova knjiga jeste tako nešto. Uveren sam da ćemo svi izaći odavde sa nekim novim iskustvom i znanjem koje će nam autor Petar Stojkov predočiti – rekao je pomoćnik gradonačelnika Uroš Buzadžić.

O knjizi, u kojoj su sabrane sve pesme ispevane o Somboru, sa tekstovima, notnim zapisima i pratećim pričama, osim autora govorio je i pisac i dugogodišnji muzički urednik Radio Novog Sada Dejan Tomić i publicista, urednik knjige i pisac uvodnog poglavlja Milan Stepanović.

U muzičkom delu programa, veče su ulepšali vokalna solistkinja Radio televizije Vojvodine i Radio televizije Srbije Zorana Iđuški, sugrađanin Đorđe Ogrizović i učenik trećeg razreda Srednje muzičke škole „Petar Konjović“ u Somboru Slobodan Dančulović, u pratnji poznatih somborskih tamburaša.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Sedmi Festival multikulturalnosti u Somboru
Jolanka Kovač dobitnica nagrade Janoš Herceg za 2024. godinu

Kategorije

Izbornik