Kultura

Promocija knjige aforizama Glavom kroz stid Jovana Zafirovića

 

  • Sreda, 26. april, 18 časova, u sali Dečjeg odelјenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ – termin je i mesto održavanja promocije knjige aforizama Glavom kroz stid Jovana Zafirovića

U programu učestvuju: Jovan Zafirović, autor, Jelena Vukelić, profesorka filozofije i satiričarka i Borislav Kosanović, moderator.

Jovan Zafirović, rođen 5. juna 1987. godine u Gnjilanu, student je sociologije na mitrovačkom Filozofskom fakultetu. Dobitnik je Vibove nagrade (2021. godine) i nagrade Mladi tipar. Piše kratke satirične priče i aforizme koje objavlјuje u „Politici“, „Večernjim novostima“, „Enigmatici“, „Ježu“, „Šipku“, „Etni“, „Satirgori“.

Vibova nagrada, lista Politika, nosi ime preminulog satiričara, Vladimira Bulatovića Viba, ustanovlјena je 1994. godine i dodelјuje se mladim piscima za doprinos u oblasti satire. Jelena Vukelić, satiričarka, profesorka filozofije i pesnikinja iz Sombora, prva je mlada autorka aforizama koja je dobila Vibovu nagradu. Nagrada joj je uručena 8. marta ove godine u Beogradu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Čedomir Janičić: APOGEJ
KC Laza Kostić Sombor: U čast 100 godina od rođenja Vaska Pope

Kategorije

Izbornik