Višejezično

Promocija Bunjevačkog kalendara i tradicionalna čajanka

 

  • Udruženje građana Bunjevačko kolo Sombor bilo je sinoć u svojim prostorijama domaćin promocije tridesetog po redu Bunjevačkog kalendara, u izdanju BKC Subotica.  O “lektiri koja se čitam tokom cele godine”, kako su nazvali kalendar, govorili su bibliotekar Mile Tasić i Miroslav Vojnić Hajduk iz Subotice

Kako kalendar na svojim stranicama sadrži književne tekstove na bunjevačkom jeziku, svoje pesme štampane u kalendaru pročitala je Aleksandra Medurić Kalčan kao redovni saradnik kalendara.

Program promocije kalendara muzički je uobličen nastupom mladog violiniste Stefana Ivetića.

Kako se, po tradiciji godišnjih manifestacija Bunjevačkog kola, predstavljanje kalendara uobliči korizmenom čajankom kao prigodnim koktelom, domaćica čajanke, po deseti put za redom, Zlata Marković je, uz odabrane čajeve, sa gostima podelila znanja i iskustva o biljnim etarskim uljima i njihovoj praktičnoj primeni.

Uz šoljicu čaja gosti Bunjevačkog kola imali su priliku pogledati prigodne izložbe slamarski uskršnjih radova i najmlađe kreativne sekcije udruženja.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Promocija Bunjevačkog kalendara i tradicionalna “Čajanka”
Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog pozvalo je pripadnike manjinskih zajednica da upišu svoju djecu na nastavu na manjinskim jezicima

Kategorije

Izbornik