Humanitarno

Proglašeni pobednici konkursa „Oni su heroji“

 

  • Prošla godina obeležena je brojnim herojskim delima koja su, zahvaljujući konkursu „Oni su heroji“, dobila svoj glas i pažnju kakvu zaslužuju. Konkurs se sprovodi već treću godinu za redom i iz godine u godinu broj prijava raste. Sa 172 prijave koje su završile u takmičarskom delu, građani Srbije pokazali su da postoji veliki broj Heroja i Heroina u našem društvu. Preko 150.000 glasova iz 38 gradova Srbije odlučivalo je kojih 20 Heroja će se naći u užem izboru

Nakon detaljne komisijske provere i sistema bodovanja koji je dostupan na sajtu onisuheroji.rs, izabrano je 10 finalista. Oni su pravi Heroji velikog srca koji nesebično čine sve kako bi svet bio bogatiji za osmeh i sreću onih kojima pomažu.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji imali priliku da se tim velikim ljudima zahvalimo i nagradimo njihova herojska dela.

10 odabranih Heroja za 2022. godinu su:

1. Marija Rajčić, Kučevo
2. Jova Ristić, Vranje
3. Tatjana Obradović, Čačak
4. Katarina Deninger, Starčevo,
5. Aleksandra Marić, Apatin
6. Anita Petrović, Niš
7. Suzana Božanić, Kovin
8. Branka Kovačević, Beograd
9. Goca Petrović, Novi Pazar
10. Mina Gavrilov, Novi Sad

Svečana priznanja dodeliće predstavnici Delegacije Evropske unije u Srbiji. Osim priznanja i zaslužene promocije, pobednicima će biti dodeljeno i putovanje za dvoje „Otkrij Istočnu Srbiju“ koju poklanja EU za kulturno nasleđe i turizam. Superheroje čekaju i vredni poklon-paketi koje su obezbedile domaće i međunarodne kompanije i organizacije, a među kojima je i Fudbalski savez Srbije.

Više o odabranim herojima i njihovim herojskim delima možete pročitati na sajtu: onisuheroji.rs.

Svim učesnicima se zahvaljujemo na interesovanju, nominovanju velikog broja kandidata i više od 150.000 glasova. Najveće hvala dugujemo svim nominovanim herojima koji nam pružaju nadu u bolje sutra i pokazuju da i u teškim vremenima dobročinstvo živi među nama – kažu u Fondaciji Ana i Vlade Divac.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Црвени крст Сомбор у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине организује нову редовну акцију давања крви
Црвени крст Сомбор последњег мајског дана организује редовну акцију давања крви

Kategorije

Izbornik