Najnovije

Profesorki somborske Gimnazije dr Lidiji Nerandžić Čanda i dobitnicima uručene Vukove nagrade

 

  • Kulturno-prosvetna zajednica (KPZ) Srbije u sredu, 8. februara, uručila je „Vukove nagrade“ na svečanosti koja je održana u Predsedništvu Srbije

Među desetoro dobitnika „Vukove nagrade“ za 2022. godinu je i prof. dr Lidija Nerandžić Čanda, profesorka srpskog jezika somborske Gimnazije „Veljko Petrović“, kako smo već informisali. Priznanja su uručena i prof. dr Vojislavu Andriću, prof. dr Milivoju R. Jovanoviću, Lunu Levajcu, Pavlu Popoviću, Radivoju Radivojeviću, mr Živojinu Rakočeviću, dr Đorđu Sibinoviću, prof. dr Momčilu Spasojeviću i Zoranu Stamatoviću.

Izuzetnu Vukovu nagradu“ za 2022. godinu dobili su Novica Đurić i prof.dr Miloš Kovačević. Dodeljene su i nagrade za institucije, Matematičkom društvu „Arhimedes“, Narodnoj biblioteci Osečina, Srpskoj čitaonici u Irigu i manifestaciji „Belvodska rozeta“.

Na svečanosti prisutne dobitnike i goste pozdravili su Živorad Žika Ajdačić, generalni sekretar KPZ Srbije, državni sekretar u Ministarstvu prosvete prof. dr Ivica Radović i dr Momčilo Vuksanović u ime Srpskog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori.

Svečanoj dodeli nagrada prisustvovao je i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Poziv gazdinstvima da ažuriraju podatke o životinjama zbog ostvarivanja prava na subvencije
Promocija zbornika radova „Žanrovska ukrštanja srpske i anglofone književnosti 3“

Kategorije

Izbornik