Sport

Priređen prijem za predstavnike Bokserskog kluba „Sombor“

 

  • Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković i predsednik Sportskog saveza grada Sombora Miloš Mijić, upriličili su juče prijem za sportiste i predstavnike Bokserskog kluba „Sombor“ koji su ostvarili izvanredne rezultate na Evropskom prvenstvu za juniore i juniorke u Sarajevu i na finalu Kupa Srbije koji je održan na Zlatiboru

Tokom prijema, gradonačelnik Ratković je mladim i uspešnim sportistima čestitao na ostvarenim rezultatima, te poručio da je Sombor ponosan na njih i da će uvek imati podršku lokalne samouprave kada su pohodi na nove uspehe i medalje u pitanju.

  • Velika mi je čast što imam priliku da upriličim još jedan svečani prijem za vas iz razloga što ste ponovo ostvarili izvanredne rezultate, koje ostvarujete redovno, ne samo u ovoj godini, nego i u prethodnim godinama, gde ste proslavljali ime Sombora, kako u Srbiji, tako i van nje. Kao Gradu, nama je bitno da se što više mladih bavi sportom i to je nešto na čemu radimo i na čemu ćemo raditi i u budućnosti. Vi ste naši česti gosti i pravi ste primer vrednog i predanog rada, discipline i želje da se bude najbolji, motivišući i druge mlade sugrađane koji bi želeli da se bave sportom. Želim vam puno sreće i uspeha u budućnosti i da osvojite još mnogo medalja s kojima ćete osim svog kluba, slaviti i ime grada Sombora i države za koju se borite – rekao je gradonačelnik Ratković.

Na ostvarenim uspesima u prethodnom periodu, čestitke su uputili i načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković i predsednik Sportskog saveza Miloš Mijić.

Na Evropskom prvenstvu za juniore i juniorke u Sarajevu, BK „Sombor“ predstavljalo je troje takmičara, Nataša Lukić i Veljko Ristić koji nisu uspeli da dođu do medalje i Nikola Bogatinovski koji je osvojio bronzanu medalju. U uvodnom delu takmičenja Bogatinovski je ostvario dve pobede ali to nije bilo dovoljno da uđe u finale. Ipak, hrabrom i kvalitetnom borbom izborio se za bronzanu medalju i učinio svoj klub i svoj grad ponosnim.

Kada je reč o Kupu Srbije koji na Zlatiboru, na kome je učestvovalo devet klubova, BK „Sombor“ je predstavljalo 15 takmičara. Tokom takmičenja, somborski klub je proglašen za „Zlatni klub Srbije 2024“, a pripao im je i pehar najboljeg tima Kupa Srbije. Takođe, za zlatnog boksera 2024. godine proglašen je Jovan Nikolić, takođe iz BK „Sombor“.

Prijemu BK „Sombor“ prisustvovali su i predstavnici sveštenstva Srpske pravoslavne crkve, te Nebojša Neša Vuković, bivši bokser i bokserski menadžer, autor knjige „Legende jugoslovenskog i srpskog boksa“.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Kristian Dobi u top-10 na Kadetskom prvenstvu Evrope
18. Memorijal „Jovan Đuran“ događaj koji oplemenjuje i spaja

Kategorije

Izbornik