Sport

Pripadnici Vojske Srbije poslovično zapaženi na Novosadskom polumaratonu

 

  • Na 30. Novosadskom polumaratonu, održanom juče uz rekordan broj učesnika iz dvadesetak zemalja, pripadnici Vojske Srbije su, kao i prethodnih godina, ostvarili zapažene rezultate

Vojni službenik Milivoje Jovović iz Tehničkog opitnog centra Vojske Srbije pobednik je glavne trke Novosadskog polumaratona. On je stazu dugu 21 kilometar pretrčao za 1 sat 14 minuta i 58 sekundi.

U kategoriji žena drugo i treće mesto u polumaratonu zauzele su vojni službenik Tijana Kabić iz Prvog centra za obuku i potporučnik Jelena Sarić iz Rečne flotile Vojske Srbije.

U trci na 10,5 kilometara u ženskoj konkurenciji najbrža je bila vojni službenik Nataša Ćulafić, dok je u štafetnoj trci prva bila ekipa Rečne flotile Vojske Srbije, ispred kadeta Vojne akademije i pripadnika Žandarmerije.

Pripadnici Vojske Srbije aktivno učestvuju na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima i po pravilu postižu odlične rezultate. To je odraz velike pažnje koja se u Vojsci Srbije poklanja fizičkoj obuci u želji da se stvori fizički sposobniji borac koji ima veću otpornost i lakše podnosi napore i poteškoće tokom izvršenja zadataka.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Tijana Kabić vicešampionka Novosadskog polumaratona!
Tri bronze za somborski krosminton u Sloveniji

Kategorije

Izbornik